Karmelizowany Dip z cebulą i szalotką
Karmelizowany Dip z cebulą i szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 69 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pełnotłusty grecki jogurt, szczypiorek, cebulę w proszku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Karmelizowany Dip Z Cebulą I Szalotką, Karmelizowany Jogurt Z Szalotką, oraz Karmelizowana Szalotka Vinaigrette.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Wymieszaj cebulę, szalotkę, gałązki tymianku i olej wduża patelnia do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Pieczona mieszanka cebuli, mieszająci skrobanie w dół boki panewki co 10 minut, aż mixturestarts rozbić i turngolden brown, 45-55 minut.
Wyrzucić gałązki tymianku.
Dodać wino i ocet; wymieszać zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Powrót mieszanka cebulido piekarnika. Kontynuuj pieczenie, od czasu do czasu mieszając, aż do głębokiego brązowego i całkowicie karmelizowanego, około 15 minut dłużej.
Rozłóż mieszankę cebuli na obranej blasze do pieczenia.
Przenieść mieszankę cebuli na powierzchnię worka i zmielić.
Przenieść do średniej miski. Wymieszać ze śmietaną, szczypiorkiem, jogurtem i onionpowder. Doprawić solą i papryką. DO AHEAD: Dip może być 3 dni do przodu. Cover; chill.