Karmelizowany Dip z cebulą i szalotką

Karmelizowany Dip z cebulą i szalotką
Karmelizowany Dip z cebulą i szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 69 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pełnotłusty grecki jogurt, szczypiorek, cebulę w proszku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Karmelizowany Dip Z Cebulą I Szalotką, Karmelizowany Jogurt Z Szalotką, oraz Karmelizowana Szalotka Vinaigrette.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj cebulę, szalotkę, gałązki tymianku i olej wduża patelnia do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
SzalotkaSzalotka
CebulaCebula
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Pieczona mieszanka cebuli, mieszająci skrobanie w dół boki panewki co 10 minut, aż mixturestarts rozbić i turngolden brown, 45-55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Wyrzucić gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
5
Dodać wino i ocet; wymieszać zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Powrót mieszanka cebulido piekarnika. Kontynuuj pieczenie, od czasu do czasu mieszając, aż do głębokiego brązowego i całkowicie karmelizowanego, około 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Rozłóż mieszankę cebuli na obranej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
7
Przenieść mieszankę cebuli na powierzchnię worka i zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso MieloneMięso Mielone
CebulaCebula
8
Przenieść do średniej miski. Wymieszać ze śmietaną, szczypiorkiem, jogurtem i onionpowder. Doprawić solą i papryką. DO AHEAD: Dip może być 3 dni do przodu. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
JogurtJogurt
SólSól
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn