Karmelizowane Pikantne Pestki Dyni

Karmelizowane pikantne nasiona dyni mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 117 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, mielony imbir, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Karmelizowane Nasiona Dyni, Sałatka z karmelizowanymi pestkami dyni, gruszkami i granatem, oraz Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
W dużej misce, wymieszać razem 3 łyżki cukru, kminek, cynamon, imbir, i pieprz cayenne, i odstawić.
Umieść pestki dyni na przygotowanej blasze do pieczenia, spryskaj je sprayem do gotowania i posyp solą do smaku.
Pieczemy nasiona w rozgrzanym piekarniku, aż lekko się złocą, 20 do 25 minut.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, i mieszać w tosty pestek dyni wraz z 2 łyżki cukru. Gotuj i mieszaj nasiona, aż cukier utworzy powłokę na nasionach, 2 do 3 minut. Wymieszać karmelizowane nasiona do miski z mieszanką cukru i przypraw, wrzucić do herbu, i ostudzić.