Karmelizowana czerwona cebula, prosciutto i tarta z pieczarkami

Karmelizowana czerwona cebula, prosciutto i tarta z pieczarkami
Przepis karmelizowana czerwona cebula, prosciutto i tarta z pieczarkami mogą być wykonane w mniej więcej 1 godzinę i 25 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 887 kalorii, 15g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz kozi ser, cebulę, grzyby z otwartym kubkiem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Karmelizowana Tarta Z Czerwoną Cebulą I Orzechami Piniowymi, Karmelizowana tarta z czerwoną cebulą, Fetanem i boczkiem, oraz Karmelizowana Tarta Cebulowa.

Instrukcje

1
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać cebulę i delikatnie gotować, aż zmięknie, około 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać tymianek, ocet, sól i pieprz i gotować przez 5 minut więcej, mieszając od czasu do czasu, aby zatrzymać ich spalanie. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Rozwałkować ciasto, przyciąć do okrągłej 28 cm, a następnie położyć na nieprzywierającej blasze do pieczenia (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Widelec ciasto na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Rozłóż cebulę na cieście do 3 cm od krawędzi. Porwij prosciutto na paski i ułóż na cebuli w efekt pofalowany. Ułóż grzyby na wierzchu i posmaruj je zarezerwowanym olejem. Ser pokroić lub pokruszyć i ułożyć na tarcie. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
ProsciuttoProsciutto
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Popchnij stronę tarty palcami, aby utworzyć krawędź.
7
Piec przez 30-35 minut, aż brzegi ciasta będą nadmuchane i grzyby będą miękkie. Ostudzić przez kilka minut, a następnie rozsypać rakietą tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn