Karmelizowana czerwona cebula, prosciutto i tarta z pieczarkami
Przepis karmelizowana czerwona cebula, prosciutto i tarta z pieczarkami mogą być wykonane w mniej więcej 1 godzinę i 25 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 887 kalorii, 15g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz kozi ser, cebulę, grzyby z otwartym kubkiem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Karmelizowana Tarta Z Czerwoną Cebulą I Orzechami Piniowymi, Karmelizowana tarta z czerwoną cebulą, Fetanem i boczkiem, oraz Karmelizowana Tarta Cebulowa.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać cebulę i delikatnie gotować, aż zmięknie, około 10 min.
Dodać tymianek, ocet, sól i pieprz i gotować przez 5 minut więcej, mieszając od czasu do czasu, aby zatrzymać ich spalanie. Odstawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozwałkować ciasto, przyciąć do okrągłej 28 cm, a następnie położyć na nieprzywierającej blasze do pieczenia (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Widelec ciasto na całym.
Rozłóż cebulę na cieście do 3 cm od krawędzi. Porwij prosciutto na paski i ułóż na cebuli w efekt pofalowany. Ułóż grzyby na wierzchu i posmaruj je zarezerwowanym olejem. Ser pokroić lub pokruszyć i ułożyć na tarcie. Doprawić solą i pieprzem.
Popchnij stronę tarty palcami, aby utworzyć krawędź.
Piec przez 30-35 minut, aż brzegi ciasta będą nadmuchane i grzyby będą miękkie. Ostudzić przez kilka minut, a następnie rozsypać rakietą tuż przed podaniem.