Karmelizowana cebula i zupa Shiitake z grzankami z sera pleśniowego Gruyère
Karmelizowana cebula i zupa Shiitake z grzankami z sera pleśniowego Gruyère mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 285 kalorii, 13g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 9,13 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz czapki z grzybami shiitake, ser gruyère, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Karmelizowana cebula i zupa Shiitake z grzankami z sera pleśniowego Gruyère, W pracy: francuska zupa cebulowo-Koprowa z grzankami Gruyere, oraz Zupa z cebuli, pora i jarmużu z grzankami Gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować zupę, rozgrzej olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 15 minut lub do prawie przetargu, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować do głębokiego złoty kolor (około 40 minut), mieszając od czasu do czasu.
Zwiększ ciepło do średniego.
Dodać grzyby do patelni; gotować 10 minut lub aż grzyby będą miękkie, często mieszając. Wymieszać z gałązkami czosnku i tymianku; gotować 2 minuty, często mieszając. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj wino do patelni; gotować 2 minuty lub aż większość płynu odparuje.
Dodać buliony na patelnię; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Wymieszać z solą i pieprzem. Wyrzucić gałązki tymianku.
Aby przygotować grzanki, rozgrzej brojlery.
Ułóż chleb w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Na każdą kromkę chleba nałożyć 1 łyżeczkę Gruyre i 1 łyżeczkę Gorgonzoli. Broil 2 minuty lub do rozpuszczenia sera.
Posypać posiekanym tymiankiem serem. Chochla o 1 Puchar zupy do każdej z 6 misek; top każdej porcji z 2 tosty.