Karmelizowana Cebula
Karmelizowana cebula może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jeśli masz alat, olej z pestek winogron, mediumonions i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 13%. Podobne przepisy to Karmelizowana Cebula, Karmelizowana Cebula, oraz Karmelizowana Cebula.
Instrukcje
Dodaj olej do dużego ciężkiego dna garnka, trzymając część korzeniową cebuli użyj mandoliny, aby pokroić cebulę prosto do garnka, odrzucając korzeń. Po krojeniu dodać sól i wymieszać. Przykryj garnek pokrywką, a następnie włącz palnik na średnim ogniu. Gotować pod przykryciem, aż cebula w większości rozbite i są bladobrązowy osad (około 45-60 minut). Pamiętaj, aby mieszać garnek okresowo, sprawdzając, aby upewnić się, że cebula nie pali. Jeśli tak, zmniejsz ciepło i dodaj trochę wody. Gdy cebula osiągnie ten etap, zdejmij pokrywkę i kontynuuj gotowanie ,dopóki nie pojawi się para wodna z cebuli (kolejne 45-60 minut). Będziesz chciał mieszać cebulę co kilka minut, aby upewnić się, że nie palą. Gdy większość wilgoci spali się, musisz stale mieszać cebulę, skrobając dno garnka silikonową szpatułką, aby utrzymać cebulę przed spaleniem. Smażyć cebulę, aż będą bardzo błyszczące i będą koloru kawy z mlekiem. Jeśli cebula zacznie się palić na dnie patelni, zanim dotrą do tego etapu, spalić patelnię odrobiną wody, zgarniając rumiane kawałki z dna garnka.Gdy cebula jest w pełni karmelizowany, wyłączyć ogień i pozostawić do ostygnięcia. Aby przechowywać je do późniejszego użycia, wypełnij czystą tacę z kostkami lodu i zamrozić. Po zamrożeniu cebuli można je wyjąć z tacy i umieścić w torebce Ziploc.