Karczochy zapiekane

Karczochy zapiekane
Przepis na Karczochy Au Gratin można przygotować w około 35 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 368 kalorii. Jeśli masz pod ręką przyprawioną bułkę tartą, winegret balsamiczny, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku, co nie jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Karczochy Au Gratin, Zapiekanka z Endywii Belgijskiej z Boczkiem (Gratin d'Endives Ardennaise) i Belgijskie Chicons Au Gratin (Endywy Au Gratin).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Posmaruj 9-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia oliwą z oliwek i posyp 2 łyżkami bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
3
Ułóż karczochy miseczką do góry na bułce tartej i posmaruj lub skrop oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Posypać 1 łyżką bułki tartej i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
5
Piec przez 15 minut; wyjąć z piekarnika i rozgrzać brojler. Rozłóż ser owczy pomiędzy karczochy; posypać pozostałą 1 łyżką bułki tartej. Podgrzewaj, aż ser zacznie bąbelkować, a polewa się zarumieni, od 3 do 4 minut. W misce wymieszaj sałatę z balsamicznym winegretem; podawaj karczochy na wierzchu zieleniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Mrożonej Zielonej Fasolki Ciętej2 Szklanki Mrożonej Zielonej Fasolki Ciętej
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
ZieloniZieloni
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Zdjęcie autorstwa Marka Petersona
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn