Karczochy z bagna Cauda
Karczochy z Bagna Caudan jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 303 kalorie, 7G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, karczochy, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bagna Cauda, Bagna Cauda, oraz Bagna Cauda dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nieobrane ząbki czosnku w małychsaucepan.
Dodać wystarczającą ilość wody, aby pokryć garliccloves przez 1 cal. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć temperaturę do średnio-niskiej, przykryć i dusić do miękkości, około 25 minut.
Spuścić; przenieść do płyty. Chill ząbki czosnku untilcool wystarczy obsłużyć, o 10 protokół.Wycisnąć ząbki czosnku ze skórki i placekloves w małej misce. Za pomocą widelca, mash garliccloves aż gładka.
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj anchois i sauté1 minutę.
Dodać tłuczony czosnek i olej. Gotować na wolnym ogniu 10 minut, aby umożliwić smaki toblend, mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany1 godzina do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej.Rewarm przed podaniem, mieszając od czasu do czasu (bagna cauda oddzieli, gdy służył).
Dodaj karczochy do dużego garnka gotowanegosolona woda. Przykryć i gotować, aż justtender po przebiciu przez łodygi z widłami, obracając od czasu do czasu, 30 do 40 minut, w zależności od wielkości karczochów.
Umieść 1 gorący karczoch na każdej z 6 płyt. Podziel bagna cauda wśród małychbowls lub ramekins.
Podawać karczochy zarm bagna cauda.
Aby szybko oddzielić czosnek, umieść główkę czosnku na powierzchni roboczej, a następnie popchnij dolną część główki czosnku palmą dłoni. Użyj nożyczek, aby odciąć końcówki zaostrzonych liści karczocha.
W porcji: 270,3 kcal kalorii,
9% kalorii z tłuszczu, 22,5 g tłuszczu,
0 g tłuszczów nasyconych,