Karczochy dla dzieci Nadziewane sałatką krabową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj dziecku karczochy Nadziewane sałatką z kraba spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać ocet winny, nasiona kolendry, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoskie Baby Nadziewane Karczochy, Karczochy Nadziewane Krabem, oraz Karczochy Nadziewane Krabami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciśnij połówki cytryny do dużej miski z wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, odłącz wszystkie zewnętrzne liście i przyciąć łodygę, aby karczoch stał prosto. Małym, ostrym nożem odetnij 1/2 cala od góry i obierz podstawę. Z melon baller, czerpać niektóre z dławika do postaci kubka z 1/4-calowy obręcz. Wrzuć karczoch do cytrynowej wody.
Karczochy odsączyć i osuszyć.
Rozgrzać olej w dużej, głębokiej patelni.
Dodać karczochy i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Dodać marchewkę, seler i cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować przez 1 minutę dłużej.
Dodaj wino, ocet, ziarna pieprzu, nasiona kolendry, liście laurowe i tymianek. Przykryć papierem do pergaminu i szczelnie dopasowaną pokrywką i gotować na wolnym ogniu umiarkowanie na małym ogniu, obracając raz lub dwa razy, aż karczochy będą miękkie i ciecz zmniejszyła się nieznacznie, o 30 protokół.
Przenieść duszone karczochy do dużego talerza do ostygnięcia.
Usuń liście laurowe i gałązki tymianku, a następnie dopraw płyn do gotowania solą i pieprzem i rezerwy.
W małej misce wymieszaj crme frache z sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Złóż mięso krabowe i lekko doprawić solą i pieprzem. Za pomocą małej łyżki napełnij schłodzone karczochy sałatką krabową; ułóż na talerzu.
Skropić reserved płynem do gotowania i podawać.