Kapusta maślana z kminkiem

Kapusta maślana z kminkiem
Kapusta maślana z kminkiem to bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przystawka. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 162 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona selera, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 473 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Kapusta z kminkiem, Kapusta Z Kminkiem, oraz Kapusta Włoska Z Kminkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać duży (8-quart) garnek dobrze osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Przygotuj kapustę: podczas podgrzewania wody przygotuj kapustę. Oderwać i wyrzucić i odbarwione lub stare zewnętrzne liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Pokrój głowę kapusty na ćwiartki, przez rdzeń, a następnie odetnij i wyrzuć rdzeń. Użyj rąk, aby rozerwać kapustę na duże (około 1 do 2 cali) kawałki. (Lub użyj noża.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Gotuj liście przez 90 sekund: gdy woda jest w wrzeniu, dodaj rozdarte liście kapusty do wody. Zanurz liście w gorącej wodzie. Gotować przez 90 sekund, a następnie odsączyć garnek z wody. Powrót liści kapusty do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Roztopić masło, wrzucić z kapustą, kminkiem, nasionami selera, solą: do kapusty wymieszać 4 łyżki masła. Kapusta i patelnia są gorące, więc masło powinno szybko stopić się na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SeleraNasiona Selera
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Nasiona KminkuNasiona Kminku
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Jeśli używasz niesolonego masła, będziesz chciał dodać więcej soli do kapusty. Zacznij od pół łyżeczki i dodaj więcej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
7
Posypać kminkiem, nasionami selera i czarnym pieprzem, i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Nasiona SeleraNasiona Selera
8
Podawać natychmiast. Świetnie smakuje z wieprzowiną, cielęciną lub parówkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po CzubekCebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po Czubek
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn