Kandyzowany Imbir-Lody Mascarpone
Jedna porcja zawiera 2143 kalorie, 33g białka, oraz 168 g tłuszczu. Na $5.2 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, waniliową fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bezglutenowy krem imbirowy bułeczki z domowej roboty kandyzowanym imbirem, Bułeczki z kremem żurawinowym z kandyzowanym imbirem, oraz Ciasteczka Z Brązowym Masłem Imbirowe Z Miodowym Kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu podgrzać mleko, śmietanę i wanilię, mieszając od czasu do czasu, aby upewnić się, że mieszanina nie?t palić lub trzymać się dna patelni. Gdy mieszanina śmietany osiągnie szybkie gotowanie na wolnym ogniu, wyłączyć ogień i odstawić 10 minut, aby zaparzyć smak. W międzyczasie ubić żółtka i cukier. W cienkim strumieniu ubić mieszankę śmietany do mieszaniny żółtka jaja. Następnie wlać z powrotem mieszaninę śmietany jajecznej do rondla.
Podgrzać na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką. W temperaturze 160 stopni mieszanina wydziela puff pary. Gdy mieszanina osiągnie 180 stopni F, będzie zagęszczona i kremowa, jak ajerkoniak. Jeśli nie masz termometru, przetestuj go, zanurzając drewnianą łyżkę w mieszaninie. Przesuń palcem po łyżce. Jeśli pasek pozostaje przezroczysty, mieszanina jest gotowa; jeśli krawędzie się rozmywają, mieszanina nie jest jeszcze wystarczająco gruba. Gdy będzie gotowy, szybko wyjmij go z ognia.
W międzyczasie w misce włóż 2 garści kostek lodu i dodaj zimną wodę do przykrycia. Odpocznij w mniejszej misce w lodowatej wodzie.
Wlać mieszaninę śmietany przez drobne sito lub chinois (usunąć kawałki wanilii) i do mniejszej miski. Schłodzić do ostygnięcia, około 1 godziny, następnie wymieszać skrystalizowany imbir i kontynuować zgodnie ze wskazówkami Maszyny do lodów, aby zamrozić.