Kandyzowana Skórka Cytrynowa
Kandyzowana skórka cytrynowa jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 1286 kalorii. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cytryn, cukru, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Kandyzowana Skórka Cytrynowa, Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową, oraz Aperitif Champagne-Limoncello z kandyzowaną skórką cytrynową.
Instrukcje
Obrać cytryny i zeskrobać biały pestkę ze skórki. (Zastrzegaj cytryny do innych zastosowań.)
Pokroić skórkę w paski 1/4 cala.
Skórki cytryny dusić w osolonej wodzie na 20 minut.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Połącz 1 szklankę cukru i 1/2 szklanki wody w ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i stale mieszać, aż cukier się rozpuści. Gotować aż syrop zarejestruje 234 (Soft ball stage) na termometrze cukierkowym (około 5 minut).
Dodaj skórkę cytrynową. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut. Jeśli skórka cytryny zacznie brązowieć, natychmiast usuń z ognia.
Skórki z syropu wyjąć drewnianym szaszłykiem, jeden kawałek po kawałku, i zwinąć w pozostałą 1/2 szklanki cukru. (Cukierki są bardzo gorące; Nie dotykaj.) Ułożyć w jednej warstwie na stojaku z drutu i wysuszyć od 4 do 5 godzin. Przechowywać w szczelnym pojemniku.