Kalafior "kawior" z suszoną Prosciutto
Kalafior "kawior" z pokrojoną Prosciutto jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 93 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól koszerna, różyczki kalafiora i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Kalafior "Kawior" Z Suszoną Prosciutto, Kalafior z pokrojoną Prosciutto - Pikantny kęs, oraz Brukselka Z Suszoną Prosciutto.
Instrukcje
Ułóż różyczki kalafiora w jednej warstwie na metalowej patelni o wymiarach 13 x 9 cali.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek; posypać czarnym pieprzem i solą koszerną, podrzucając do połączenia.
Piec w 400 przez 40 minut lub aż kalafior jest lekko rumiane.
Ciepło pozostałe 2 łyżeczki oleju w małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj prosciutto do patelni; smażyć 10 minut lub aż ostry, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 1 minutę.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
W dużej misce połącz mieszaninę kalafiora, mieszaninę prosciutto i ocet; grubo zacieru widelcem. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki. Łyżka 2 łyżki mieszanki kalafiora do każdego liścia endywii.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.