Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym Confit
Wolno pieczona kaczka z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym confit może być tylko przystawką, której szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka pieprzu, Skórka z cytryny, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Oliwa Z Oliwek Gotowana Kaczka Confit, Makaron z kukurydzą, wolno gotowanymi pomidorami i czosnkiem Confit, oraz Koper Włoski Duszony Z Oliwą Z Oliwek I Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Doprawić każdą kaczkę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Używając noża, szpikulca lub ostrego widelca, ukłuj skórę każdego ptaka 20 do 30 razy, uważając, aby nie pozwolić, aby nóż przebił ciało (pomocne jest trzymanie noża prawie równolegle do kaczki, a następnie wsunięcie go). Stuff każdą jamę z 1 szyi; 1/2 tymianku i czosnku; 8 połówki szalotki; i 1/4 kopru włoskiego. Używając Sznurka kuchennego, luźno związać nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szalotka
Koper Włoski
Czosnek
Tymianek
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
Szaszłyki
Nóż
3
Przenieść kaczki, boki piersi do góry, do stojaka ustawionego w dużej patelni do pieczenia. Przykryć luźno folią i piec 15 minut. Zmniejszyć ogień do 149° i kontynuować pieczenie, fastrygowanie co 30 minut i odtłuszczanie tłuszczu z soków z patelni od czasu do czasu, 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
4
Zdjąć folię z kaczek. Pozostały Koper wymieszać z sokami na patelni i smażyć 30 minut dłużej. Oliwki wymieszaj z sokami na patelni i piecz, aż skóra kaczki będzie ciemnozłota i chrupiąca, a mięso będzie miękkie, o 30 minut więcej (łączny czas pieczenia: około 4 i 1/4 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
Oliwki
Cała Kaczka
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
5
Przenieść kaczki do deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
6
Wyjmij stelaż z patelni do pieczenia. Łyżką szczelinową wyjąć koper włoski i oliwki z soków z patelni i wstawić do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać soki z patelni do miary szklanej 1-litrowej. Odtłuścić tłuszcz z góry i zarezerwować do innego użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Do kopru włoskiego i oliwek w blenderze dodajemy soki, skórkę z cytryny i sok. Przecier, aż będzie gładki. Smak i dodać sól i pieprz oraz dodatkowy sok z cytryny w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Skórka Cytrynowa
Koper Włoski
Oliwki
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wyjąć warzywa confit z ubytków i pokroić kaczki. Ułóż mięso i warzywa na półmisku.