Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym Confit

Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym Confit
Wolno pieczona kaczka z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym confit może być tylko przystawką, której szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka pieprzu, Skórka z cytryny, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Oliwa Z Oliwek Gotowana Kaczka Confit, Makaron z kukurydzą, wolno gotowanymi pomidorami i czosnkiem Confit, oraz Koper Włoski Duszony Z Oliwą Z Oliwek I Czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprawić każdą kaczkę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Używając noża, szpikulca lub ostrego widelca, ukłuj skórę każdego ptaka 20 do 30 razy, uważając, aby nie pozwolić, aby nóż przebił ciało (pomocne jest trzymanie noża prawie równolegle do kaczki, a następnie wsunięcie go). Stuff każdą jamę z 1 szyi; 1/2 tymianku i czosnku; 8 połówki szalotki; i 1/4 kopru włoskiego. Używając Sznurka kuchennego, luźno związać nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
NóżNóż
3
Przenieść kaczki, boki piersi do góry, do stojaka ustawionego w dużej patelni do pieczenia. Przykryć luźno folią i piec 15 minut. Zmniejszyć ogień do 149° i kontynuować pieczenie, fastrygowanie co 30 minut i odtłuszczanie tłuszczu z soków z patelni od czasu do czasu, 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Zdjąć folię z kaczek. Pozostały Koper wymieszać z sokami na patelni i smażyć 30 minut dłużej. Oliwki wymieszaj z sokami na patelni i piecz, aż skóra kaczki będzie ciemnozłota i chrupiąca, a mięso będzie miękkie, o 30 minut więcej (łączny czas pieczenia: około 4 i 1/4 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
OliwkiOliwki
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Przenieść kaczki do deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Wyjmij stelaż z patelni do pieczenia. Łyżką szczelinową wyjąć koper włoski i oliwki z soków z patelni i wstawić do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać soki z patelni do miary szklanej 1-litrowej. Odtłuścić tłuszcz z góry i zarezerwować do innego użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Do kopru włoskiego i oliwek w blenderze dodajemy soki, skórkę z cytryny i sok. Przecier, aż będzie gładki. Smak i dodać sól i pieprz oraz dodatkowy sok z cytryny w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Koper WłoskiKoper Włoski
OliwkiOliwki
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wyjąć warzywa confit z ubytków i pokroić kaczki. Ułóż mięso i warzywa na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KaczkiKaczki
MięsoMięso
10
Udekoruj posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
11
Podawaj sos obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn