Kaczka Confit Smażone Sajgonki

Kaczka Confit Smażone Sajgonki
Przepis Kaczka Confit smażone sajgonki jest gotowy w około 1 godzinę i 40 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 461 kalorii, 3G białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pięć przypraw w proszku, pieprz, grzyby cremini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Five-spice Kaczka Confit sajgonki z kompot sojowo-Wiśniowy, Chrupiące Smażone Sajgonki Z Kurczaka, oraz Jak gotować: smażone sajgonki z nadzieniem wieprzowym.

Instrukcje

1
Usunąć skórę z nóg kaczki i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
2
Wyjąć mięso, pokroić na małe kawałki i umieścić w dużej misce(powinieneś mieć około 3 szklanki). Odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając rzadko, aż rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
5
Przełożyć do miski z mięsem kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni i umieść na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać marchewkę i cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarchewMarchew
CebulaCebula
8
Dodać pięć przypraw i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 30 sekund.
9
Dodaj mieszaninę marchew-cebula do miski z mięsem i grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MarchewMarchew
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dodaj kasztany wodne i kolendry do miski i wymieszać, aby połączyć. Doprawić nadzienie solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kasztany WodneKasztany Wodne
KolendraKolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Umieść czysty, wilgotny ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej. Napełnij średnią patelnię lub szerokie, płytkie naczynie wystarczająco duże, aby pomieścić papier ryżowy z gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 owijką na raz, całkowicie zanurz owijkę, aż będzie miękka i giętka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PatelniaPatelnia
12
Wyjąć z wody i umieścić na ręczniku.Pracując szybko, umieść 2 czubate łyżki nadzienia na opakowaniu około 1 1/2 cala od dołu i pozostawiając około 1 cala przestrzeni z każdej strony. Złóż dno owijki do góry i nad nadzieniem. Trzymając całość mocno na miejscu, złóż boki owijki. Następnie, naciskając mocno w dół, aby utrzymać fałdy na miejscu, zwiń całą owijkę poziomo od dołu do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RolkaRolka
13
Umieścić na blasze do pieczenia i przykryć luźno folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. Pozostaw 3/4 cala między każdą Sajgon, aby nie sklejały się ze sobą i w razie potrzeby wymień wodę na patelni lub naczyniu gorącą wodą z kranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
14
Podgrzać pozostały olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o dużym dnie na średnim ogniu, aż osiągnie 177° na termometrze do głębokiego smażenia / cukierków. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej będzie gotowy, dodaj 3 sajgonki. Smażyć, przesuwając sajgonki szczypcami w razie potrzeby, aby nie dotykały się i nie sklejały, i obracając od czasu do czasu, aż będą chrupiące (nie zmienią się na złoty kolor), około 4 do 5 minut. Za pomocą szczypiec przenieś sajgonki do stojaka. Powtórz z pozostałymi sajgonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
SzczypceSzczypce
15
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco do obsługi, o 5 protokół.
16
Każdą sajgonki przeciąć na pół i podawać z sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
RolkaRolka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia9
Magazyn