Kaczka Confit Smażone Sajgonki
Przepis Kaczka Confit smażone sajgonki jest gotowy w około 1 godzinę i 40 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 461 kalorii, 3G białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pięć przypraw w proszku, pieprz, grzyby cremini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Five-spice Kaczka Confit sajgonki z kompot sojowo-Wiśniowy, Chrupiące Smażone Sajgonki Z Kurczaka, oraz Jak gotować: smażone sajgonki z nadzieniem wieprzowym.
Instrukcje
Usunąć skórę z nóg kaczki i wyrzucić.
Wyjąć mięso, pokroić na małe kawałki i umieścić w dużej misce(powinieneś mieć około 3 szklanki). Odrzuć kości.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając rzadko, aż rumiane, o 5 protokół.
Przełożyć do miski z mięsem kaczki.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni i umieść na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać marchewkę i cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Dodać pięć przypraw i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj mieszaninę marchew-cebula do miski z mięsem i grzybami.
Dodaj kasztany wodne i kolendry do miski i wymieszać, aby połączyć. Doprawić nadzienie solą i pieprzem w razie potrzeby.
Umieść czysty, wilgotny ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej. Napełnij średnią patelnię lub szerokie, płytkie naczynie wystarczająco duże, aby pomieścić papier ryżowy z gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 owijką na raz, całkowicie zanurz owijkę, aż będzie miękka i giętka, około 15 sekund.
Wyjąć z wody i umieścić na ręczniku.Pracując szybko, umieść 2 czubate łyżki nadzienia na opakowaniu około 1 1/2 cala od dołu i pozostawiając około 1 cala przestrzeni z każdej strony. Złóż dno owijki do góry i nad nadzieniem. Trzymając całość mocno na miejscu, złóż boki owijki. Następnie, naciskając mocno w dół, aby utrzymać fałdy na miejscu, zwiń całą owijkę poziomo od dołu do góry.
Umieścić na blasze do pieczenia i przykryć luźno folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. Pozostaw 3/4 cala między każdą Sajgon, aby nie sklejały się ze sobą i w razie potrzeby wymień wodę na patelni lub naczyniu gorącą wodą z kranu.
Podgrzać pozostały olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o dużym dnie na średnim ogniu, aż osiągnie 177° na termometrze do głębokiego smażenia / cukierków. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej będzie gotowy, dodaj 3 sajgonki. Smażyć, przesuwając sajgonki szczypcami w razie potrzeby, aby nie dotykały się i nie sklejały, i obracając od czasu do czasu, aż będą chrupiące (nie zmienią się na złoty kolor), około 4 do 5 minut. Za pomocą szczypiec przenieś sajgonki do stojaka. Powtórz z pozostałymi sajgonkami.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco do obsługi, o 5 protokół.
Każdą sajgonki przeciąć na pół i podawać z sosem do zanurzania.