Kabocha Coulis
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Coulis Kabocha. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz imbir, curry w proszku, odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Ryba pieczona z Coulis Kabocha, Linguine & Kabocha, oraz Risotto Kabocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przepłukać squasha i przeciąć na pół wzdłuż (w razie potrzeby użyj młotka, aby delikatnie wbić nóż przez squasha). Zbierz nasiona i wyrzuć; małym, ostrym nożem, obrać pare i wyrzucić.
Pokrój squasha na 1-calowe kawałki; powinieneś mieć około 4 filiżanek.
W patelni 3-do 4-quart nonstick na średnim ogniu, mieszaj cebulę i imbir w oliwie z oliwek, aż cebula będzie bardzo wiotka, 8 do 10 minut.
Dodać kminek i curry; mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj 1 3/4 szklanki bulionu i squash; doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować, aż squash jest miękka po przekłuciu, 18 do 20 protokół.
W blenderze lub robocie kuchennym, trzymając pokrywkę ręcznikiem, wirować mieszaninę squasha, partiami, aż będzie gładka. Jeśli sos jest grubszy niż pożądany, wlej trochę więcej bulionu.
Dodać sól i pieprz do smaku.