Kabobs mięsny i ziemniaczany
Kabobs Meat 'n' Potato to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 268 kalorii . Za 2,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka przyprawy do steków, wody, pomidorków koktajlowych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pełnej 30 . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 72% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kotlety Ziemniaczane (Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane Nadziewane Mięsem) , Szaszłyki Stekowo-Ziemniaczane oraz Szaszłyki Stekowo-Ziemniaczane .
Instrukcje
Posyp wołowinę 1 łyżeczką przyprawy do steków i czosnkiem.
Włóż colę do dużej miski.
Dodaj wołowinę; wrzucić do płaszcza. Odłożyć na bok.
Umieść ziemniaki i wodę w misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej. Gotuj w kuchence mikrofalowej pod przykryciem na maksymalnej mocy przez 4-5 minut lub tylko do miękkości; odpływ. Wróć do miski.
Dodać pomidory, pieprz, olej i pozostałą przyprawę do steków; delikatnie wrzucić do sierści.
Odcedzić wołowinę, wyrzucić marynatę. Na osiem metalowych lub namoczonych drewnianych patyczków nadziewamy na przemian wołowinę, warzywa i ananasa. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz na wolnym ogniu na wysokości 4 cali od źródła ciepła przez 6-8 minut lub do momentu, aż wołowina osiągnie pożądane wykończenie, a pieprz będzie chrupiący i delikatnie obracany, od czasu do czasu obracając.