Jeżyna Jalapeno Polędwica Wieprzowa Glazurowana

Jeżyna Jalapeno Polędwica Wieprzowa Glazurowana
Jeżyna Jalapeno Glazurowana Polędwica wieprzowa wymaga około 55 minut od początku do końca. To danie główne ma 361 kalorii, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, konfitury z jeżyn, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwica Wieprzowa Glazurowana Jeżyna, Jeżyna Grillowana Polędwiczka Wieprzowa, oraz Jeżyna Balsamiczna Herbed Polędwica Wieprzowa.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W plastikowej torebce wielokrotnego zamykania wielkości galonów rozpuść 1/4 szklanki soli w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodaj ocet, płatki czerwonej papryki, brązowy cukier, kostki lodu i wieprzowinę. Solanka dokładnie przez 20 minut. Wieprzowina staje się mączna, jeśli jest solona dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Kostki LoduKostki Lodu
OcetOcet
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
4
Tymczasem przygotować jeżyny Jalapeno glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
GlazuraGlazura
5
Wyjąć wieprzowinę z solanki i osuszyć. Wieprzowinę natrzeć oliwą z oliwek i doprawić 1 łyżeczką soli i świeżo popękanym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
6
Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Dodaj polędwicę wieprzową i gotuj przez 6 minut z każdej strony, równomiernie brązowiejąc, a wewnętrzna temperatura rejestruje 135 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu. W tym momencie równomiernie rozprowadzić 1/4 szklanki glazury na wieprzowinie. Gotować przez dodatkowe 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
Wyjmij wieprzowinę z ognia na deskę do krojenia i utrzymuj ją w cieple z folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Wieprzowinę pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i podawać z pozostałą ciepłą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
WieprzowinaWieprzowina
10
Dodać masło do rondla na średnim ogniu. Po stopieniu, dodać jalapenos i czosnek i saute 3 do 4 protokół. Wymieszać jeżyny i 1 szklankę wina i dobrze połączyć. Dusić aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
PrzetworyPrzetwory
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodaj skrobię kukurydzianą do pozostałych 1/4 szklanki czerwonego wina w małej misce i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Wlać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię i gotować przez 5 do 6 minut więcej. Utrzymuj glazurę ciepłą do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn