Jedz za 8 dolców: Francuska Pastina cebulowa
Przepis jeść za osiem dolców: Francuska cebula Pastina może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 45 minut. To danie główne ma 722 kalorie, 29g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.79 za porcję. Jeśli masz acini di pepe, bulion wołowy, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedz za 8 dolców: francuska zupa cebulowa, Jedz za osiem dolców: wędzona Mozzarella Pizza z Radicchio i konfiturą cebulową, oraz Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę gotować w oleju w dużym, głębokim rondlu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i ma głęboki brązowy kolor, 25-30 minut. Gdy cebula gotuje się w dół, mogą zacząć przyklejać się do dna patelni; gdy to się stanie, spalić niewielką ilością zimnej wody, skrobając drewnianą łyżką, aby rozpuścić brązowe kawałki.
Usunąć około 1/4 cebuli z patelni, zastrzegając do dekoracji. Doprawić solą i pieprzem i przykryć do ogrzania.
Posypać mąką cebulę w garnku, mieszając do włączenia.
Dodać bulion wołowy i suszony tymianek i doprowadzić do wrzenia. Opuść na wolnym ogniu, dostosuj przyprawę i dodaj makaron. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, w zależności od rodzaju makaronu, przez 6-9 minut lub do momentu, gdy makaron będzie al dente i większość płynu zostanie wchłonięta. Wymieszać raz lub dwa razy podczas gotowania, aby zapobiec przywieraniu.
Wyjąć makaron z ognia i wymieszać z rozdrobnionym parmezanem. W razie potrzeby dostosuj przyprawę. Podawać, top z zastrzeżoną cebulą i parmezanem chrupiące.
Podgrzać patelnię nieprzywierającą na średnim i małym ogniu.
Posypać niewielką garść (około 1 1/2 łyżki) startego parmezanu do patelni, aby utworzyć koło o średnicy około 3 cali. Gotować, aż ser nieco stopi się i zacznie nabierać koloru, 1-2 minuty. Za pomocą szpatułki delikatnie poluzuj ser i odwróć, gotując przez dodatkowe 30 sekund.
Umieść na ręcznikach papierowych w celu ostygnięcia lub, aby uzyskać zakrzywiony kształt, natychmiast zasłoń wałek do ciasta lub inną cylindryczną powierzchnię.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur
Piękny, błyszczący i elegancki Rubin ??kolor. Bogaty i mocny nos czerwonych owoców, z nutami wanilii i tostów. Delikatny na podniebieniu, drzewny, z aromatami lukrecji i czerwonych owoców, drobno przyprawiony, z długim i taninowym wykończeniem.