Jarmuż Garlicky może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet winny, jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jarmuż Garlicki, Jarmuż Garlicki, oraz Sałatka Z Jarmużu Garlickiego.
Instrukcje
1
Usunąć łodygi z jarmużu i grubo posiekać liście. Dobrze umyć i osuszyć, ale nie suszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jarmuż
2
Rozgrzać dużą patelnię, dodać szklankę oliwy z oliwek i enoungh jarmuż na pokrycie dna patelni, i gotować na dużym ogniu, mieszając, aby obrócić liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Jarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj więcej jarmużu, jak liście więdną. Gdy cała kapusta została dodana, doprawić solą, przykryć i zmniejszyć ogień do średniej. Gotuj, mieszając od czasu do czasu; Czas gotowania zależy od dojrzałości jarmużu. Młody jarmuż będzie delikatny po 4 lub 5 minutach. Może być konieczne dodanie odrobiny wody, jeśli liście zaczną się palić. Gdy liście będą miękkie, zdejmij pokrywkę i pozwól, aby nadmiar wody się ugotował. Przesunąć jarmuż na jedną stronę patelni i dodać dodatkową mżawkę oliwy z oliwek, czosnek i szczyptę płatków czerwonej papryki na gołe miejsce. Tak jak czujesz zapach czosnku, wymieszaj, aby połączyć go z jarmużem. Wyłączyć ogień, dodać odrobinę octu i skorygować przyprawy z solą i pieprzem w razie potrzeby.