Japońskie Jajko Tamago
Japońskie jajko Tamago może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, olej roślinny, zapas dashi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Spróbuj Omlet Japoński (Dashi-Maki Tamago), Dashi-maki Tamago (omlet Japoński w domowym stylu), oraz Japońskie marynowane jajko na miękko do Ramen (Ajitsuke Tamago) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka dokładnie ubić w misce; ubić wywarem dashi, cukrem, mirinem i sosem sojowym, aż cukier się rozpuści.
Umieść nieprzywierającą patelnię lub omlet na średnim ogniu. Nasmarować patelnię olejem roślinnym.
Wlać cienką warstwę mieszaniny jaj do gorącej patelni i zawirować, aby pokryć patelnię.
Gdy warstwa jaj jest jędrna na dole, ale nadal lekko płynna na górze, podnieś około 1 cala krawędzi omletu za pomocą szpatułki i złóż koniec nad pozostałą warstwą jajka; Kontynuuj toczenie omletu do końca i popchnij rolkę do krawędzi patelni. Olej patelnię ponownie, jeśli wygląda na suchą; wlać kolejną cienką warstwę jajka na patelni i podnieś rolkę, aby umożliwić przepływ jajka pod rolką omletową. Złóż omlet roll nad nową warstwą jajka, kontynuując toczenie do końca, jak wcześniej. Push omlet do krawędzi patelni.
Wlać nową warstwę jajka na patelni, olejując patelnię w razie potrzeby.
Przełóż omlet, aby włączyć kolejną warstwę jajka do rolki.
Wlać nowe warstwy i zwinąć do omletu, aż cała mieszanka jajek zostanie wykorzystana.
Omlet wyjąć na półmisek i pokroić na 6 równych kawałków.