Japońskie Ciasto Owocowe

Japońskie Ciasto Owocowe
Japońskie ciasto owocowe może być tylko deser szukasz. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 929 kalorii. Ten przepis służy 8. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, masło, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Japoński Tort Szyfonowy, Biszkopt Japoński (Kasutera), oraz Castella-Japoński Biszkopt.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Masło i mąka dwie 9-calowe okrągłe patelnie do ciast. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło z granulowanym cukrem z dużą prędkością, aż będzie lekkie i puszyste, około 5 minut. Beat w jaja, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodatku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MasłoMasło
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Waniliową mieszamy z maślanką. Używając dużej gumowej szpatułki, wymieszaj suche składniki w cieście w 2 partiach, na przemian z mlekiem maślanym. Zeskrobać połowę ciasta na 1 przygotowanych patelni i wygładzić powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Złożyć orzechy włoskie, porzeczki, cynamon, ziele angielskie i goździki w pozostałej połowie ciasta ciasto. Zeskrobać ciasto przyprawowe na drugą patelnię ciasta i wygładzić powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
PorzeczkiPorzeczki
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
GoździkiGoździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
5
Piec ciasta na środku piekarnika przez 35 minut, lub aż wykałaczka włożona w środku każdego wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Przenieś ciasta w patelniach do stojaków z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 15 minut, a następnie odwróć je na stojaki i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Zostaw włączony piekarnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Rozłóż Kokosowe na dużej blasze do pieczenia i piec, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Przełożyć na talerz i ostudzić.
9
Za pomocą ząbkowanego noża podziel każdą warstwę ciasta poziomo na połowę. Ustaw 1 gładką warstwę ciasta na talerzu ciasta i rozłóż 1 filiżanką lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
10
Posypać 1/2 szklanki prażonego kokosa na lukier, następnie łyżka 1/2 szklanki lukier wokół krawędzi i na środku ciasta. Wierzch z warstwą ciasta przyprawy. Kontynuuj lukier i posypanie tym i pozostałymi warstwami ciasta, na przemian zwykłe i przyprawowe ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
KokosKokos
11
Wierzch ciasta rozłożyć pozostałym lukrem i posypać pozostałym kokosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
KokosKokos
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
Pokroić w kliny i podawać.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn