Japońskie bułeczki z wołowiną i cebulką
Japońskie bułeczki z wołowiną i cebulką mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 259 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, olej roślinny, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane Roladki Wołowe Z Sosem Sojowym Scallion, Japoński Kurczak-Scallion Rice Bowl, oraz Pieczone Japońskie słodkie ziemniaki z masłem szalowym.
Instrukcje
Blanszować szalotki w garnku osolonej wody45 sekund, a następnie przenieść łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Przenieś szalotki na ręczniki papierowe, aby osuszyć i osuszyć.
Pokroić stek z boku ziarna trzymając duży nóż pod kątem 30 stopni do deski do krojenia na 12 (1/8-cal-gruby) plastry (1 1/2 do 2 cali szerokości). Ułóż plasterki 1 cal od siebie na bardzo lekko naoliwionym arkuszu pergaminu lub folii z tworzywa sztucznego, a następnie przykryj innym bardzo lekko naoliwionym arkuszem pergaminu lub folii z tworzywa sztucznego (Naoliwiona strona w dół) i Funt plasterki z płaską stroną pounder mięsa do około 1/16 cala grubości.
Ułóż 3 plastry wołowiny obok siebie na świeżym arkuszu folii z tworzywa sztucznego, nakładając plastry lekko tworząc 6-calowy kwadrat z krótkimi końcami plastrów najbliżej Ciebie.
Posypać plac lekko szczyptą soli, a następnie położyć 3 szalotki (z białymi częściami na obu końcach) przez plasterki na końcu najbliżej Ciebie i ciasno zwinąć mięso wokół szalotki, aby utworzyć kłodę, używając folii jako pomocy. Tie log z ciągiem kuchennym na końcach i gdzie plastry mięsa nakładają się. Dodać 3 więcej negimaki rolki w ten sam sposób.
Wymieszaj sake, mirin, sos sojowy i cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Włóż rolki do małego naczynia do pieczenia i zalej je marynatą, obracając się do płaszcza. Marynować, luźno pokryte folią, obracając od czasu do czasu, 15 minut.
Rozgrzać 10-calowy ciężki patelni na umiarkowanie wysokim ogniu aż do gorąca, 1 do 2 protokół. Podczas gdy patelnia jest ogrzewanie, Wyciąg rolki z marynaty, pozwalając nadmiar kapać off, i pat suche. (Zachowaj marynatę.)
Dodaj olej do patelni, wirowanie do pokrycia dna, następnie gotować rolki, obracając szczypcami, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, 4 do 5 minut łącznie dla średnio rzadkie.
Przenieś rolki do deski do krojenia.
Dodaj marynatę do patelni i gotować, aż lekko syropy, 1 do 2 protokół, a następnie zdjąć z ognia.
Odetnij i wyrzuć sznurki, a następnie pokrój każdą rolkę w poprzek na 6 plastrów.
Wlać sos do płytkiego naczynia i zorganizować negimaki w sosie.
* Dostępne na rynkach azjatyckich, niektórych supermarketach i Uwajimaya (800-889-192
* Negimaki można zwijać i wiązać (ale nie marynować ani gotować) 4 godziny wcześniej i schładzać, owijać w folię.