Japońskie bułeczki z wołowiną i cebulką

Japońskie bułeczki z wołowiną i cebulką
Japońskie bułeczki z wołowiną i cebulką mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 259 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, olej roślinny, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane Roladki Wołowe Z Sosem Sojowym Scallion, Japoński Kurczak-Scallion Rice Bowl, oraz Pieczone Japońskie słodkie ziemniaki z masłem szalowym.

Instrukcje

1
Blanszować szalotki w garnku osolonej wody45 sekund, a następnie przenieść łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
Przenieś szalotki na ręczniki papierowe, aby osuszyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Pokroić stek z boku ziarna trzymając duży nóż pod kątem 30 stopni do deski do krojenia na 12 (1/8-cal-gruby) plastry (1 1/2 do 2 cali szerokości). Ułóż plasterki 1 cal od siebie na bardzo lekko naoliwionym arkuszu pergaminu lub folii z tworzywa sztucznego, a następnie przykryj innym bardzo lekko naoliwionym arkuszem pergaminu lub folii z tworzywa sztucznego (Naoliwiona strona w dół) i Funt plasterki z płaską stroną pounder mięsa do około 1/16 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
ZiarnaZiarna
MięsoMięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
1
Ułóż 3 plastry wołowiny obok siebie na świeżym arkuszu folii z tworzywa sztucznego, nakładając plastry lekko tworząc 6-calowy kwadrat z krótkimi końcami plastrów najbliżej Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Posypać plac lekko szczyptą soli, a następnie położyć 3 szalotki (z białymi częściami na obu końcach) przez plasterki na końcu najbliżej Ciebie i ciasno zwinąć mięso wokół szalotki, aby utworzyć kłodę, używając folii jako pomocy. Tie log z ciągiem kuchennym na końcach i gdzie plastry mięsa nakładają się. Dodać 3 więcej negimaki rolki w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
RolkaRolka
MięsoMięso
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Wymieszaj sake, mirin, sos sojowy i cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Włóż rolki do małego naczynia do pieczenia i zalej je marynatą, obracając się do płaszcza. Marynować, luźno pokryte folią, obracając od czasu do czasu, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Rozgrzać 10-calowy ciężki patelni na umiarkowanie wysokim ogniu aż do gorąca, 1 do 2 protokół. Podczas gdy patelnia jest ogrzewanie, Wyciąg rolki z marynaty, pozwalając nadmiar kapać off, i pat suche. (Zachowaj marynatę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej do patelni, wirowanie do pokrycia dna, następnie gotować rolki, obracając szczypcami, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, 4 do 5 minut łącznie dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
3
Przenieś rolki do deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4
Dodaj marynatę do patelni i gotować, aż lekko syropy, 1 do 2 protokół, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odetnij i wyrzuć sznurki, a następnie pokrój każdą rolkę w poprzek na 6 plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Wlać sos do płytkiego naczynia i zorganizować negimaki w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
7
* Dostępne na rynkach azjatyckich, niektórych supermarketach i Uwajimaya (800-889-192
1
* Negimaki można zwijać i wiązać (ale nie marynować ani gotować) 4 godziny wcześniej i schładzać, owijać w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn