Japońska Wołowina Stir-Fry
Japońska wołowina Stir-Fry może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Za 6,43 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 35g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, paprykę, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 192 powie, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 99%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Beef Chow Fun (Beef & Noodle Stir Fry), Beef Chow Fun (Beef & Noodle Stir Fry), oraz Beef Chow Fun (Beef & Noodle Stir Fry).
Instrukcje
Pokrój wołowinę w bardzo cienkie paski.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą, bulion, soję i cukier, aż będą gładkie. Odłóż na bok.
Podgrzej 1 łyżkę oleju w rondlu lub woku na dużym ogniu.
Dodaj wołowinę w 2 partiach i smaż, aż się zrumieni. Odłóż wołowinę na bok.
Dodaj grzyby, kapustę, paprykę, seler i zieloną cebulę w 2 partiach i smaż na średnim ogniu do miękkości. Odłóż warzywa na bok.
Wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej i dodaj. Gotuj, aż mieszanina się zagotuje i zgęstnieje, ciągle mieszając. Włóż wołowinę i warzywa do rondla i podgrzej.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken
Dymne aromaty prowadzą do podniebienia, które jest niesamowicie jedwabiste, słone i wyraziste; kwiat wiśni i piargi w ultra hi-def; delikatne szczypanie chilijskiej nici na wykończeniu nie przeszkadza w chłodnej, przewiewnej złożoności. Nie pamiętam lepszego rocznika tego wina.