Japońska miska z makaronem tofu
Need a bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie danie główne? Japoński tofu noodle bowl może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga opakowania makaronu udon straight-to-Wok, przyprawionego octu ryżowego, mirinu i kawałka imbiru. 328 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Podobne przepisy to Satay miska z makaronem z Tofu, Bok Choy i tofu Noodle Bowl, oraz Miska Z Makaronem Tofu i Edamame z karmelizowanym bulionem kokosowym.
Instrukcje
Połącz sos tamari lub sojowy, ocet i mirin lub cukier w płytkiej misce i mieszać do rozpuszczenia.
Umieścić tofu w marynacie i włączyć do herbu. Pozostawić do wchłonięcia smaków na około 30 minut lub dłużej. (W przypadku marynowania przez kilka godzin, przechowywać w lodówce.)
Gdy będziesz gotowy do gotowania, włącz piekarnik do rozgrzania. Mąkę kukurydzianą rozsypać na talerzu.
Usuń tofu z marynaty, zastrzegając marynaty, i roll w mąki kukurydzianej do pokrycia wszystkich stron.
Rozgrzej szeroką patelnię na średniej wysokości i dodaj wystarczającą ilość oleju słonecznikowego, aby pokryć podstawę patelni. Smażyć tofu, używając szczypiec, aby włączyć, aż ciemny złoty i chrupiące na całym.
Odcedzić na papierze kuchennym, a następnie ogrzać w piekarniku.
1 litr wody umieścić w średnim rondlu z zastrzeżoną marynatą i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj szparagi, fasolkę edamame, groszek, imbir i makaron i wróć do wrzenia. Dusić, aż warzywa będą po prostu miękkie, o 3-4 min. Podzielić na 4 miski i umieścić 2 kostki tofu w każdej. Top z liśćmi kolendry i podawać skropione odrobiną oleju chilli.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.