Jambalaya
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów kreolskich do swojej skrzynki z przepisami, Jambalaya może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 2,26 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 373 kalorie . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jeśli masz pod ręką ryż, papryczki jalapeno, pieprz cayenne i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Ta ocena jest całkiem dobra. Kuchnia Cajun: Wegańska Jambalaya , Łatwa Jambalaya z Rakami i Zupa Jambalaya są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu lub garnku podsmaż na oleju kurczaka, cebulę, zieloną paprykę, seler, papryczki jalapeno i czosnek, aż kurczak straci różowy kolor.
Dodaj pomidory, wodę, tymianek, sól, pieprz i pieprz cayenne; doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodaj krewetki; gotuj na wolnym ogniu przez 6-8 minut lub aż krewetki staną się różowe. Wymieszaj z ryżem.