Jak zrobić zupę wieprzową Wonton

Jak zrobić zupę wieprzową Wonton
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jak zrobić zupę wieprzową Wonton spróbować. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,44 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś groszek cukrowy, jajko, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 85%. Podobne przepisy to Zupa Wieprzowa Wonton, Zupa wieprzowo-krewetkowa z brokułami i Escarole, oraz Wieprzowina i szpinak Wonton.

Instrukcje

1
W dużej misce ubić wino ryżowe i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodaj mieloną wieprzowinę, 2 łyżki zielonej cebuli, sos sojowy, imbir, olej sezamowy i cukier; mieszać, aż dobrze połączone i pasty, o 10 protokół. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3
Umieść około 1 łyżki mieszanki wieprzowej na środku opakowania wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
4
Szczotkuj krawędzie z ubitym jajkiem i szczyp krawędzie do uszczelnienia, tworząc małą torebkę. Powtórz z pozostałymi opakowaniami wonton i mieszaniną wieprzową. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Umieść wkładkę do parownika w rondlu i napełnij wodą tuż poniżej dna parownika. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Dodaj bok choy, groszek przystawki, marchew, i 2 łyżki zielonej cebuli, przykryć, i pary do miękkości, 2 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Szynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W KostkęSzynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W Kostkę
Bok ChoyBok Choy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Wyjąć i równomiernie rozprowadzić pomiędzy 4 miseczki do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Umieść wontons w koszyku na parowiec i paruj, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
9
Wyjąć i umieścić w miseczkach do zupy obok warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Podgrzać bulion z kurczaka i wody w rondlu, aż gorące, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Wlać gorącą mieszankę bulionu równomiernie do miski zupy na wierzchu warzyw i wontons.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Posypać 1/4 szklanki posiekanej zielonej cebuli równomiernie na każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia85
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn