Jak zrobić Szybkowar Wołowina Chili
Jak zrobić Szybkowar Wołowina Chili może być dobry przepis, aby rozszerzyć repertuar dania głównego. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 38g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.44 za porcję. Jeśli masz zieloną cebulę, mielony kminek, mielone chipsy kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Allrecipes ma 23 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Szybkowar Mielona Wołowina Chili, Jak zrobić sos jabłkowy w szybkowarze, oraz Jak zrobić sos gruszkowy w szybkowarze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu. Obficie przyprawić wołowinę solą i czarnym pieprzem; umieścić mięso na patelni i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, 5 do 10 protokół.
Przełożyć na talerz i odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego na średnim ogniu w garnku szybkowaru. Wymieszać cebulę i czosnek do garnka; gotować aż prawie przezroczyste, 4 do 6 protokół. Wymieszać ancho chile proszku, papryka, kminek, czarny pieprz, chipotle chile proszku, pieprz cayenne, i oregano; gotować aż pachnące, 2 protokół.
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, wołowinę i wodę; wymieszaj, aby połączyć.
Zamknij pokrywę szybkowaru. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do pełnego ciśnienia. Zmniejsz ciepło do niskiego, aby utrzymać ciśnienie; gotuj przez 15 minut.
Wyjmij z ognia i pozostaw 10 minut. Upewnij się, że ciśnienie jest całkowicie zwolnione i zdejmij pokrywę.
Zwróć odkrytą szybkowar do palnika na dużym ogniu. Wymieszać z wiórkami kukurydzianymi i doprowadzić do wrzenia; gotować przez 5 minut.
Dekoruj kolendrą i zieloną cebulą.