Jak zrobić idealną polentę

Jak zrobić idealną polentę
Need a bezglutenowa i przyjazna dla fodmap przystawka? Jak zrobić doskonałą polentę może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 67 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ser parmigiano-reggiano, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 23 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Jak zrobić idealny makaron z serem, Jak zrobić Perfect Carnitas, oraz Jak Zrobić Idealne Risotto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę i sól do wrzenia w dużym rondlu; polenta wlać powoli do wrzącej wody, ubijając stale, aż cała polenta jest mieszana i nie ma grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, często ubijając, aż polenta zacznie gęstnieć, około 5 minut. Mieszanina polenty powinna być nadal lekko luźna. Przykryć i gotować przez 30 minut, ubijając co 5 do 6 minut. Gdy polenta jest zbyt gęsta, aby ubijać, wymieszać drewnianą łyżką. Polenta odbywa się, gdy tekstura jest kremowa, a poszczególne ziarna są delikatne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Wyłączyć ogień i delikatnie wymieszać 2 łyżki masła w polenta, aż masło częściowo topi; wymieszać 1/2 szklanki sera Parmigiano-Reggiano w polenta, aż ser się stopi. Przykryć i odstawić 5 minut do zgęstnienia; wymieszać i smak soli przed przeniesieniem do miski. Na wierzchu polenta z pozostałym 1 łyżką masła i około 1 łyżką świeżo startego sera Parmigiano-Reggiano do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćŚredni
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn