Jak zrobić jajka po benedyktyńsku

Jak zrobić jajka po benedyktyńsku
Jak zrobić jajka Benedict wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 619 kalorii, 16G białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu ryżowego, szczypta cayenne, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wiele osób naprawdę lubiło to śniadanie. Przepis ten zachwycił 5115 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Dzieci Mogą Zrobić: Jajka Biszkoptowe Benedykt, Jajka Benedict Deviled Eggs, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
boczek: 
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj paski boczku lub plastry boczku kanadyjskiego. Powoli smażyć, obracając od czasu do czasu, aż boczek będzie rumiany z obu stron, a jeśli użyjesz boczku w paski, duża część tłuszczu zostanie wytopiona (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Startego Sera Cheddar O Obniżonej Zawartości Tłuszczu1 łyżka Startego Sera Cheddar O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
4
Użyj szczypiec lub widelca, aby usunąć boczek z patelni, Ustaw na papierowym ręczniku, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Nie wlewaj tłuszczu z boczku pozostawionego na patelni do odpływu! Albo posmaruj go papierowymi ręcznikami, gdy trochę ostygnie, albo wlej do słoika, który będzie używany później(patrz utylizacja tłuszczu z boczku).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Gotować na wolnym ogniu: podczas gotowania boczku doprowadzić do wrzenia duży rondel w dwóch trzecich wypełniony wodą, a następnie dodać ocet. Doprowadzić wodę do wrzenia ponownie, a następnie obniżyć ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
SOS Hollandaise w blenderze: aby zrobić Blender hollandaise, rozpuść 10 łyżek niesolonego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Umieść 3 żółtka, łyżkę soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli w blenderze, zmiksuj na średniej lub średniej prędkości przez 20-30 sekund, aż jajka rozjaśnią kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Włącz blender do najniższego ustawienia, powoli drybluj w gorącym roztopionym maśle, kontynuując mieszanie. Smak soli i kwasowości i dodać więcej soli lub soku z cytryny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Przenieś go do pojemnika, którego możesz użyć do nalewania i ustaw na ciepłym—ale nie gorącym—miejscu na płycie kuchennej lub w jej pobliżu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
11
jaja: oto prosta metoda kłusownictwa jaj. Zasadniczo, pracując jedno jajko na raz, rozbijasz jajko w małej misce i wsuwasz je do ledwo gotującej się wody. Gdy zaczyna krzepnąć, można wsunąć w innym jajku, aż masz wszystkie cztery gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Wyłączyć ogień, przykryć patelnię i odstawić na 4 protokół. (Pamiętaj, które jajko weszło pierwsze, będziesz chciał je najpierw wyjąć.) Gdy przychodzi czas na usunięcie jajek, delikatnie wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Zauważ, że czas jest trochę zmienny na jajach, w zależności od wielkości patelni, ilości wody, liczby jaj i tego, jak cieknące je lubisz. Być może będziesz musiał trochę poeksperymentować ze swoją konfiguracją, aby dowiedzieć się, co musisz zrobić, aby uzyskać jajka dokładnie tak, jak lubisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Tosty angielskie babeczki: jak tylko wszystkie jajka są w wodzie kłusowniczej, zacznij prażyć angielskie babeczki. Jeśli nie uda Ci się upiec wszystkich babeczek, zanim jajka będą gotowe, delikatnie wyjmij jajka z wody i włóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Złożyć jajka po benedyktyńsku: do złożenia posmarować masłem jedną stronę Angielskiej muffinki. Na wierzchu dwa plastry boczku lub 1 plasterek boczku kanadyjskiego. Możesz przyciąć boczek, aby pasował do muffinki, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Startego Sera Cheddar O Obniżonej Zawartości Tłuszczu1 łyżka Startego Sera Cheddar O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
16
Na boczek kładziemy jajko w koszulce, a następnie polewamy je sosem holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
Jajko GotowaneJajko Gotowane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
17
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Chardonnay, Cava

Chardonnay i Cavan to moje ulubione jajka po benedyktyńsku. Wino musujące - z naszym bez soku pomarańczowego - jest oczywistym wyborem dla jaj. Z maślanym sosem hollandaise możesz jednak zdecydować się na pełniejsze białe wino, takie jak chardonnay. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn