Jajko gotowane z pikantnym ryżem
Gotowane jajko z pikantnym ryżem to bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie śniadanie. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 205 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, cebulę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pikantny gulasz śniadaniowy (z idealnym jajkiem gotowanym), Dorsz gotowany z jajkiem na ryżu, oraz Zupa Miso Z Ryżem I Gotowanym Jajkiem.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni nieprzywierającej. Smażyć cebulę i pieprz przez 5-8 minut, aż staną się miękkie i zaczną brązowieć. Wlać ryż, mrożony groszek, curry i 200 ml wody, dobrze wymieszać, a następnie gotować delikatnie przez 10 minut.
Doprowadzić małą patelnię wody do wrzenia i, gdy ryż jest prawie gotowy, kłusować jajko(patrz p50 kilka świetnych wskazówek na temat kłusowania jaj).
Podawać jajko na wierzchu pikantnego ryżu.