Jajka gotowane na miękko z homara i szparagów z kremem ostryg Cava (Revuelto de Langosta)
Homar i szparagi miękkie gotowane jajka z ostrygowym kremem Cava (Revuelto de Langosta) wymaga z grubsza 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 100 g tłuszczu, oraz w sumie 1182 kalorie. Na $5.69 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Udaj się do sklepu i podnieś szczypiorek, śmietanę, masło koszerne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Wiosenne zielone warzywa i całe jajka na miękko jajka, Vanill, Jajka gotowane na miękko i karczochy w bulionie, oraz Sałatka z soczewicy z jajkami na miękko.
Instrukcje
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię saute na średnim i niskim ogniu.
Dodaj masło i podgrzewaj, aż nie będzie już bąbelków.
Dodać szalotkę, homara i zielone szparagi i delikatnie rozgrzać. W międzyczasie rozbij jajka w małej misce i ubijaj, aż staną się pieniste. Dodać pietruszkę i szczypiorek, i doprawić, do smaku, z koszerną solą i czarnym pieprzem.
Dodaj jajka do saute patelni i delikatnie jajeczkować aż ledwo gotowane.
Na 10-calowym talerzu wlać jajka do formy pierścieniowej o średnicy 5 cali i złożyć mieszaninę homara.
Mieszanina powinna być bardzo miękka.
Dekoruj tostami i kremem oyster Cava.
W średnim rondlu potu szalotki i czosnek, aż przezroczyste.
Dodać Cava i zmniejszyć do 1 szklanki.
Dodać śmietanę i doprowadzić do niskiego wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować krem aż do etapu drzemki (wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki). Ostudzić przez około 5 minut. Przecier śmietany w blenderze i przejść przez chinois. Doprawić koszerną solą, do smaku. Krem przechowywać w lodówce w szczelnym plastikowym pojemniku do 3 dni.
Tuż przed podaniem podgrzej śmietanę w małym garnku z sosem, dodając dodatkową ciężką śmietanę, aby przywrócić sos do etapu drzemki.
Dodaj ostrygi łuskane, w tym Likier ostrygowy, i delikatnie kłuć ostrygi w śmietanie.
Dodać szczypiorek i posolić z koszerną solą, do smaku.