Jajka en Cocotte z kuskusem
Jajka en Cocotte z kuskusem mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, odtłuszczony bulion z kurczaka, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Jajka en Cocotte z kuskusem, Eggs en Cocotte, oraz Jajka en Cocotte z baskijską Piperade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby opłukać; przyciąć i wyrzucić przebarwione końce łodygi. Nożem lub w robocie kuchennym drobno posiekaj grzyby. Grzyby i masło umieścić na patelni 10 - 12-calowej na średnim ogniu. Przykryć i mieszać od czasu do czasu, aż soczyste, o 3 protokół. Odkryć i mieszać często na dużym ogniu, aż grzyby są lekko rumiane, o 15 protokół.
Do grzybów dodać bulion i kuskus; wymieszać, przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić na 10 minut. Wymieszać kuskus i doprawić do smaku solą. Użyj gorącego lub chłodnego. W przypadku uzupełnienia do 2 godzin przed użyciem przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej; przed użyciem wymieszać widelcem. Łyżka mieszanki kuskusu równo do 6 ramekinów (2 3/4 do 3 cali. szeroki, od 13/4 do 2 cali. Głębokie).
W misce z mikserem na dużej prędkości, ubij śmietanę, aż utrzyma miękkie szczyty. Łyżka śmietany równo do ramekins. W każdej ramekinie rozbić 1 jajko na śmietanę, następnie posypać serem.
Posypać lekko gałką muszkatołową serem. Ustaw ramekins nieco od siebie w obrębionej patelni (9 przez 13 lub 10 przez 15 W.).
Piec w 450 piekarniku regularnym lub konwekcyjnym, aż żółtka są miękko ustawione (naciśnij delikatnie czubkiem łyżki, aby przetestować), 8 do 10 minut, lub aż twarde, 12 do 14 minut.