Jagodowe Muffinki Z Mąki Kukurydzianej
Jagodowe babeczki kukurydziane mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 175 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 177 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz proszek do pieczenia, naturalnie jogurt truskawkowy, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Jagodowe Muffinki Z Mąki Kukurydzianej, Bardzo Jagodowe Miodowe Muffinki Kukurydziane, oraz Bułeczki Kukurydziano-Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj 12 kubków na muffinki lub użyj papierowych wkładek.
W dużej misce przesiać mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce delikatnie wrzucić truskawki w 1/2 szklanki mieszanki mąki.
Ubić jogurt, roztopione masło i jajko. Wymieszać mieszaninę jogurtu do mieszaniny mąki; mieszać tylko do zwilżenia. Złożyć truskawki. Łyżka ciasta do przygotowanych kubków muffin.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut, lub do momentu, gdy kostka do zębów włożona do środka muffinki wyjdzie czysta.