Jagnię Tikka samosas
Zapomnij wychodząc do jedzenia lub zamawiając jedzenie na wynos za każdym razem, gdy pragniesz indyjskiego jedzenia. Spróbuj zrobić jagnięcinę Tikka samosas w domu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.95 za porcję. Ta przystawka ma 402 kalorie, 18g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, marchewkę, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jagnięce Samosy, Baranek Tikka Masala, oraz Balti Lamb Tikka.
Instrukcje
Na dużej, szerokiej patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Jagnięcinę dobrze przyprawić i smażyć aż się zarumienią.
Dodaj pastę tikka na patelnię przez kolejne 2 minuty, aż pachną.
Dodać cebulę i marchewkę z pozostałym 1 łyżeczką oleju i smażyć przez 5 minut, aż warzywa zmiękną. Wrzucić do dużej miski i wymieszać z miętą, chutney i mrożonym groszkiem. Pozostawić do ostygnięcia.
Rozłóż arkusz filo, z krótkim końcem w kierunku Ciebie.
Pędzel z olejem na całej powierzchni. Złóż każdą długą krawędź do środka o 5 cm, aby mieć długi, wąski kawałek filo.
Dodaj około 130 g mieszanki do lewej górnej części paska i złóż prawy górny róg filo, aby utworzyć trójkąt. Kontynuuj składanie na całej długości ciasta, aby uzyskać kształt samosa.
Pędzel z większą ilością oleju.
Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia, zawinąć w folię spożywczą i zamrozić. Zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Aby gotować z zamrożonego, Rozgrzej piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Gotować samosy na blasze na środku piekarnika przez 35-40 minut, obracając się w połowie gotowania, aż się złocą i będą gorące w środku.
Odcedzić na papierze kuchennym, aby wchłonąć nadmiar oleju i podawać z sałatką, dodatkowym chutney i raita.