Jadalne Kamienie

Jadalne Kamienie
Jadalne kamienie mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 23 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 109 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kaolin, laktozę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jadalne Kamienie, Blarney Stones, oraz Sałatka Sticks 'n' Stones dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek confit
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek ConfitCzosnek Confit
2
Wlać olej do małego, głębokiego rondla i umieścić na górze kuchenki (kuchenki) lub na bardzo niskim i stałym ogniu, upewniając się, że nie osiąga bardzo wysokiej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
3
Podgrzewanie oleju można również wykonać nad krawędzią góry kuchenki, tak aby odbywało się tak delikatnie, jak to możliwe. Gdy olej jest ciepły, umieść w oleju oddzielone, nieobrane ząbki czosnku i gotuj je delikatnie przez około 2 godziny. Powinny być delikatne, łatwe do obierania i dokładnie impregnowane olejem. Gdy jest gotowy, odcedzić olej, obrać ząbki czosnku, zmiażdżyć, następnie przepuścić przez chinois i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Powłoka
5
Umieść kaolin, laktozę, czarny barwnik i sól w misce i wymieszaj, stopniowo dodając wodę. Mieszanka może wydawać się zbyt sucha na początku, ale po pozostawieniu na godzinę lub dłużej upłynni i opracuje konsystencję podobną do jogurtu, odpowiednią do powlekania gotowanych ziemniaków, grubych, ale nie płynnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
LaktozaLaktoza
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ziemniaki
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
7
Delikatnie oczyść ziemniaki miękką szczotką. Nie obierać. Osoloną wodę zagotować w dużym rondlu, następnie dodać ziemniaki. Gotować przez 15-20 minut, w zależności od wielkości ziemniaków, bez ich rozgotowywania.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Odcedzić je i umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Ziemniaki pokryte gliną
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
10
Przebić najbardziej płaską stronę każdego ziemniaka czubkiem szaszłyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Wyjmij szaszłyk i włóż tępy koniec do tego samego otworu, aż dotrze mniej więcej do środka ziemniaka. Mieszaj mieszaninę kaolinu aż do całkowitego połączenia i uzyskania prawidłowej konsystencji. Zanurz ziemniaki w mieszaninie, całkowicie pokrywając je. Włóż końce szaszłyków do otworów perforowanej blachy do pieczenia, aby były utrzymywane w pozycji pionowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Umieść arkusz w kuchence lub piekarniku w niskiej temperaturze-50 ° C—120 ° F) - na około 30 minut lub do momentu wyschnięcia powłoki do uzyskania ostrej tekstury. Kontrastuje to z gładkością wnętrza ziemniaka, który dzięki zabezpieczeniu tej "skorupki" będzie delikatny i kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Alioli
14
Umieść czosnek confit w wysokiej zlewce, dodaj żółtko i połącz z ręcznym blenderem, aż mieszanina utworzy emulsję. W międzyczasie powoli wlewaj olej, uważając, aby emulsja nie straciła stabilności. Po przygotowaniu dodajemy sól do smaku i odstawiamy do przykrytej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
EmulsjeEmulsje
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Prezentacja i wykończenie
16
Kilka wypolerowanych kamieni rzecznych wielkości ziemniaków pokrytych szarą glinką podgrzewać w piekarniku w temperaturze 70°C (160°F) przez 5-7 minut. Kamienie dodadzą wykończenia prezentacji i utrzymają ziemniaki na dłużej w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
17
Ziemniaki podawać między kamieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
18
Podawać czubatą porcję alioli w mniejszych, pojedynczych potrawach. Ziemniaki należy jeść palcami, a pierwszy kęs należy wziąć bez sosu. Podkreśli to różnicę w fakturze między powłoką a jej zawartością. Następnie ziemniaki należy zanurzyć w alioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
19
From Mugaritz: a Natural Science of Cooking by Andoni Luis Aduriz,© 2012 Phaidon Press Limited
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn