Jabłko-Orzech-Imbir Galette
Jabłko-orzech-imbir Galette jest wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz krystalizowany imbir, brązowy cukier, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Czarna wiśnia i Malina Galette z orzechami Frangipane i imbirem, Jabłko-Orzech Galette, oraz Imbir Karmel Jabłko Galette.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. w misce wrzuć jabłka z orzechami włoskimi, imbirem, 2 łyżkami cukru, mąką i cynamonem.
Roll Pie crustinto 12-calowy okrąg, o grubości 1/8 cala. Pokryć arkusz bakingsheet sprayem do gotowania; umieścić ciasto crust na arkuszu. (To dobrze, jeśli ciasto wisi nad bokami.) Ułóż plastry jabłek w jednej warstwie, aby utworzyć okrąg około 3 cali od skórki ciasta; wypełnij okrąg większą ilością plastrów. Zeskrobać dowolneusunięcie orzechów włoskich i imbiru z miski na jabłka.Delikatnie złóż krawędzie skorupy pie nad zewnętrzną krawędzią applefilling, tworząc grubą skorupę. Spryskaj zewnętrzną krawędź Skórki sprayem do gotowania; posyp skórkę pozostałymi 2 łyżeczkami cukru.
Piec, aż skórka jest złoty kolor i jabłka są miękkie, 35 protokół.
Pokroić w 8 plastrów i podawać.
W porcji (na kromkę): 178 kalorii, 8 g tłuszczu, 2 g tłuszczów nasyconych, 27 g węglowodanów, 3 g błonnika, 2 g białka