Jabłka Czekoladowo-Orzechowe Karmelowe
Jabłka czekoladowo-orzechowe karmelowe to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.02 za porcję. Jest idealny do Halloween. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, czekoladę Piekarską, orzeszki pekan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jabłka W Czekoladzie, Karmelu I Orzechach, Słodko-słony Bourbon cynamon Pekan Karmel jabłka + mżawka czekoladowa, oraz Orzechowe nadziewane jabłka z sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka umyć, a następnie całkowicie wysuszyć. (Uwaga: aby sos karmelowy przyklejał się do jabłek, jabłka muszą być dobrze schłodzone przed umyciem, suszeniem i zanurzeniem w sosie karmelowym.)
Włóż Drewniany pop stick do końca łodygi każdego jabłka. Karmelki mikrofalowe i woda w dużej szklanej misce mikrofalowej na wysokości 2 do 2-1 / 2 min. lub do momentu całkowitego stopienia karmelków i dobrze wymieszania mieszaniny po wymieszaniu.
Przykryj dużą płytę pergaminem; spryskaj sprayem do gotowania. Jabłka zanurzamy, po jednym na raz, w sosie karmelowym, obracając się, aby równomiernie pokryć każde jabłko. Trzymaj zanurzone jabłko nad miską, aby nadmiar karmelu kapał z powrotem do miski. Jabłka zanurzyć w kokosie; ułożyć na przygotowanym talerzu. Przechowywać w lodówce 15 min.
Białą czekoladę rozpuścić w półsłodkiej czekoladzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; dobrze wymieszać.
Mżawka nad jabłkami. Wciśnij orzechy do czekolady. Powrót do przygotowanego talerza.
Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do karmelu jest jędrny.
Wyjąć jabłka z lodówki 15 min. przed podaniem. (Uwaga: jabłka karmelowe można schłodzić do 2 dni przed podaniem.)