Jęczmień z boczkiem, groszkiem i koperkiem

Jęczmień z boczkiem, groszkiem i koperkiem
Jęczmień z boczkiem, groszkiem i koperkiem to dodatek, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 13g tłuszczu i w sumie 301 kalorii. Za 74 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka boczku, cebuli, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Jęczmień z boczkiem, groszkiem i koperkiem, Krem z jęczmienia i zupy koperkowej, oraz Sałatka z jęczmienia, grzybów i koperku.

Instrukcje

1
Zagotuj jęczmień, 3 1/2 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli w średnim rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie gumowaty, ale miękki, około 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W międzyczasie dodaj boczek w jednej warstwie na dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż uzyskasz złoty kolor i chrupkość, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdejmij patelnię z ognia i przełóż boczek łyżką cedzakową Na Ręczniki papierowe, aby odsączyć; zachowaj kapanie bekonu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieść patelnię na średnim ogniu i rozpuść masło w kapaniu bekonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę i 1/4 łyżeczki soli i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż uzyskasz głęboki złoty kolor, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Dodaj groszek i mieszaj do podgrzania, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Odcedź nadmiar płynu z jęczmienia. Wymieszaj jęczmień z mieszanką cebulowo-grochową. Dodaj koperek, sok z cytryny i po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
8
Przełóż do miski i posyp boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn