Irlandzki chleb sodowy Kinsale

Irlandzki chleb sodowy Kinsale
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego chleba sodowego Kinsale. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 19 centów za porcję. Ten poranny posiłek ma 167 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, maślankę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, sodę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj maślankę, 1/3 szklanki oleju i melasę; mieszaj do dobrze zwilżonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Cienki-Cienki-
3
Przetrzyj 9-calową patelnię tortową olejem, a następnie odkurz mąką uniwersalną. Zeskrobać ciasto chlebowe na patelnię i rozprowadzić poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
4
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 400, aż chleb będzie dobrze rumiany i po prostu zacznie ciągnąć z boków patelni, 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Ostudzić na patelni co najmniej 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Bochenek pokroić w kliny na patelni lub odwrócić od patelni, przewrócić i pokroić w kliny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn