Irlandzki Brązowy Chleb
Irlandzki brązowy chleb jest Wegetariańskie chleb. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 374 kalorie, 16G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sodę oczyszczoną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Złoty rodzynek i porzeczka Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, Irlandzki Brązowy Chleb, oraz Irlandzki Brązowy Chleb.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę uniwersalną, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Blenderem do ciast lub 2 nożami pokroić na maśle, aż mieszanina utworzy drobne okruchy. Wymieszać z mąką pełnoziarnistą i owsem.
Dodać jogurt; delikatnie wymieszać. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, aby trzymać razem, mieszać w mleku, 1 łyżeczkę na raz, tylko do momentu, gdy ciasto utrzymuje się razem; nie powinno być lepkie.
Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką deskę i delikatnie zagnieść 5 razy, aby uzyskać kulkę. Ustawić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Poklepać w 7-calowe koło. Z mąką nóż, wyciąć duży X na wierzchu bochenka.
Piec w piekarniku 375, aż dobrze rumiane, o 40 protokół. Chłodny na stojaku.
Podawać na ciepło lub chłodno.