Irish Cream Bundt Cake
Irish Cream Bundt ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 593 kalorie. Jest idealny do dzień św. Patryka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mix ciasto, irish cream Likier, instant vanilla pudding mix, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Irish Cream Bundt Cake, Irish Cream Bundt Cake, oraz Baileys Irish Cream Bundt Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
Posypać pokrojone orzechy równomiernie na dnie patelni.
W dużej misce, połączyć ciasto mix i mix budyń.
Wymieszać w jajkach, 1/4 szklanki wody, 1/2 szklanki oleju i 3/4 szklanki likieru Irish cream. Beat przez 5 minut z dużą prędkością.
Wlać ciasto na orzechy na patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut na patelni, a następnie odwrócić na naczynie do serwowania. Ukłuć wierzch i boki ciasta. Łyżka glazury na górze i szczotkować na boki ciasta. Pozostawić do wchłonięcia glazury powtarzać, aż cała glazura zostanie zużyta.
Aby glazura: w rondlu, połączyć masło, 1/4 szklanki wody i 1 szklanka cukru. Doprowadzić do wrzenia i kontynuować gotowanie przez 5 minut, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/4 szklanki Irish cream.