Irish Cheddar Fondue z Stout i Whiskey
Przepis Irish Cheddar Fondue z Stout i whisky jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 18g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka irlandzkiego piwa stout, irlandzki ser cheddar, mielony proszek musztardy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć whiskey można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla dzień św. Patryka. 229 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Irish Cheddar And Stout Fondue, Farmhouse Cheddar i Irish Stout Fondue z młodymi ziemniakami, oraz Czekoladowe babeczki z lukrem irlandzkiej whisky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do dużej miski wrzucić rozdrobniony ser ze skrobią kukurydzianą i odstawić.
Roztopić masło w dużym rondlu lub sosie na średnim ogniu.
Dodać ząbki czosnku i gotować, aż pachnące i dopiero zaczynają brązowy, o 1 minutę.
Wlać śmietanę i whiskey, wymieszać sól i musztardę w proszku. Gdy sos zacznie się gotować, zmniejsz ogień do średnio niskiego poziomu.
Dodaj 1 garść mieszanki sera i skrobi kukurydzianej do garnka i ubijaj, aż ser się całkowicie rozpuści. Kontynuuj dodawanie garnka garnków mieszanki serowej, mieszając, aż każdy dodatek stopi się przed dodaniem następnego dodatku sera; zajmie to od 2 do 3 minut. Gdy cały ser został stopiony, nadal gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje i pokrywa tył łyżki, 1 do 2 minut więcej.
Przelać fondue do miski i podawać natychmiast z chlebem w kostkach, pokrojonymi w plasterki jabłkami lub resztkami peklowanej wołowiny jako dippers.