Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj indyka z sosem sojowym i miodem. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 14g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 45 i kosztuje 47 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, szalotki, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka, Indyk z sosem sojowym i miodem, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W bardzo dużej misce, ubij razem sos sojowy, miód, olej sezamowy i połowę imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Włożyć indyka do miski, od strony piersi do dołu i marynować w temperaturze pokojowej przez 45 minut. Turn indyka i marynować bok piersi do góry przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
4
Ustaw stojak w dużej patelni do pieczenia. W małej misce, połączyć sól, pieprz i pięć przypraw w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wyjąć indyka z marynaty; zachować marynatę. Ustawić indyka na stojaku, piersi bok do góry, i doprawić go wewnątrz i na zewnątrz mieszaniną soli. Wypchaj jamę szalotkami i pozostałym imbirem. Obróć stronę piersi indyka w dół na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Cały Imbir, Rozgnieciony
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Dodaj 2 szklanki wody do patelni. Luźno przykryj indyka foliowym namiotem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Piecz indyka przez 4 godziny, fastrygując z częścią zarezerwowanej marynaty co godzinę i dodając w sumie 3 szklanki wody do patelni podczas pieczenia. Przekręć bok piersi indyka do góry i dobrze podlej marynatą. Pieczemy bez przykrycia przez 30 minut, fastrygując raz w połowie gotowania. Indyk odbywa się, gdy termometr błyskawicznie odczytujący włożony w udo rejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Ostrożnie wlać soki z jamy indyka do patelni i przenieść indyka na deskę do rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Pozwól odpocząć w ciepłym miejscu na 30 minut.
10
W międzyczasie przecedzić soki z patelni do dużego rondla i odcedzić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Do soków dodać bulion z kurczaka wraz z 3 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12
W średniej misce wymieszaj masło z mąką, aby uzyskać gładką pastę. Stopniowo ubijać 2 szklanki gorących soków na patelni, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Mieszankę ubić do rondla i doprowadzić sos na wolnym ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje. Dusić sos na małym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż nie pozostanie mączny smak, o 8 protokół. Pokrój indyka, podaj SOS przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki