Francuska Zupa Cebulowa

Francuska Zupa Cebulowa
Francuska zupa cebulowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 934 kalorie. Przepis ten zachwycił 8092 osoby. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka soli, liści laurowych, połączenie tych dwóch i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim.

Instrukcje

1
Karmelizować cebulę: w garnku o grubym dnie 5 do 6 quart, podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać cebulę i wrzucić do herbu z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Gotować cebulę, często mieszając, aż zmiękną, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Zwiększ ciepło do średniej wysokości.
5
Dodaj pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i masła i gotować, często mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, o 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Następnie posypać cukrem (aby pomóc z karmelizacji) i 1 łyżeczka soli i nadal gotować, aż cebula są dobrze rumiane, o 10 do 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
7
Dodać mielony czosnek i gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
8
Deglaze garnek z wermutu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Dodaj wermut do garnka i zeskrobać rumiane kawałki na dnie i bokach garnka, deglazing garnek jak idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1
Dodaj bulion, liście laurowe i tymianek. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć garnek i obniżyć ciepło, aby utrzymać niskie gotowanie. Gotować około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Doprawić do smaku większą ilością soli i dodać świeżo zmielony czarny pieprz. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Dodaj brandy, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
4
Tosty francuskie kromki chleba: podczas gdy zupa jest gotowanie, linia arkusz patelni z pergaminem lub folią i rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w górnej trzeciej części piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Posmaruj obie strony francuskiego chleba lub plastrów bagietki lekko oliwą z oliwek (w końcu użyjesz do tego około łyżki i pół oliwy z oliwek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
BagietkaBagietka
6
Umieścić w piekarniku i tosty, aż lekko rumiane, o 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Tosty obrócić i posypać startym serem Gruyere i parmezanem. Powrót do piekarnika, gdy jest blisko porcji czasu i piec, aż ser jest bąbelkowy i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Podawać: podawać, zupa z kadzi do miski i przenieść jeden serowy tost na górze każdej miski zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Alternatywnie możesz użyć pojedynczych misek odpornych na piekarnik lub jednego dużego naczynia do zapiekania. Kadzi zupę do miski lub naczynia zapiekanki. Przykryć tostem i posypać serem. Umieścić w brojlerze na 10 minut w temperaturze 350° F, lub aż ser pęcherzyki i jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
ChochlaChochla

Polecane wino: Beaujolais, Pinot Grigio

Francuska zupa cebulowa sprawdza się bardzo dobrze z Beaujolais i Pinot Grigio. Owocowy Beaujolais uzupełni bogate smaki tej zupy. Jeśli wolisz białe wino, spróbuj Pinot grigio. Louis Jadot Beaujolais Villages z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Beaujolais Villages
Louis Jadot Beaujolais Villages
# 26 miłośnik wina Top 100 Best Buys of 2016To chrupiące, owocowe, soczyste wino ma wyraziste aromaty i smaki dojrzałych czerwonych jagód, z ładną wagą w ustach.Ciesz się jasnoczerwonymi mięsami i grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn