Francuska Zupa Cebulowa
Francuska zupa cebulowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 934 kalorie. Przepis ten zachwycił 8092 osoby. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka soli, liści laurowych, połączenie tych dwóch i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim.
Instrukcje
Karmelizować cebulę: w garnku o grubym dnie 5 do 6 quart, podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i wrzucić do herbu z oliwą z oliwek.
Gotować cebulę, często mieszając, aż zmiękną, o 15 do 20 protokół.
Zwiększ ciepło do średniej wysokości.
Dodaj pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i masła i gotować, często mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, o 15 więcej minut.
Następnie posypać cukrem (aby pomóc z karmelizacji) i 1 łyżeczka soli i nadal gotować, aż cebula są dobrze rumiane, o 10 do 15 więcej minut.
Dodać mielony czosnek i gotować jeszcze minutę.
Deglaze garnek z wermutu:
Dodaj wermut do garnka i zeskrobać rumiane kawałki na dnie i bokach garnka, deglazing garnek jak idziesz.
Dodaj bulion, liście laurowe i tymianek. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć garnek i obniżyć ciepło, aby utrzymać niskie gotowanie. Gotować około 30 minut.
Doprawić do smaku większą ilością soli i dodać świeżo zmielony czarny pieprz. Odrzuć liście laurowe.
Dodaj brandy, jeśli używasz.
Tosty francuskie kromki chleba: podczas gdy zupa jest gotowanie, linia arkusz patelni z pergaminem lub folią i rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w górnej trzeciej części piekarnika.
Posmaruj obie strony francuskiego chleba lub plastrów bagietki lekko oliwą z oliwek (w końcu użyjesz do tego około łyżki i pół oliwy z oliwek).
Umieścić w piekarniku i tosty, aż lekko rumiane, o 5 do 7 protokół.
Tosty obrócić i posypać startym serem Gruyere i parmezanem. Powrót do piekarnika, gdy jest blisko porcji czasu i piec, aż ser jest bąbelkowy i lekko rumiane.
Podawać: podawać, zupa z kadzi do miski i przenieść jeden serowy tost na górze każdej miski zupy.
Alternatywnie możesz użyć pojedynczych misek odpornych na piekarnik lub jednego dużego naczynia do zapiekania. Kadzi zupę do miski lub naczynia zapiekanki. Przykryć tostem i posypać serem. Umieścić w brojlerze na 10 minut w temperaturze 350° F, lub aż ser pęcherzyki i jest lekko rumiane.