Indyk z chrupiącą pancettą i rozmarynem

Indyk z chrupiącą pancettą i rozmarynem
Indyk z chrupiącym Pancettanem i rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.94 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 109G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 799 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Mieszanka kurczaka, bogaty brązowy sos, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pędy grochu, chrupiąca Pancetta i miętowy Vinaigrette, Kremowa cytryna, pancetta i rozmaryn Turcja, oraz Dziedzictwo Turcji dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spłucz indyka, osusz i odetnij pałeczki i uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
2
Wymieszać sól i rozmaryn razem w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Posypać całe kawałki indyka, w tym wewnątrz jamy. Umieść wszystkie kawałki w patelni do pieczenia, wsuń do dużej plastikowej torby i luźno zawiąż górę. Chill co najmniej 1 dzień i do
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Niech Turcja siedzieć w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
5
Wyjąć górny stelaż piekarnika i rozgrzać do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi. Pierś przykryć pancettą (plastry zachować w kształcie koła i lekko na siebie nakładać), a następnie posypać pieprzem. Natrzyj skrzydła odrobiną oleju rzepakowego i ustaw tuszę indyka z piersi na stojaku V w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Pieczona tusza z indyka, aż do natychmiastowego odczytu termometru, włożona prosto w dół przez pierś, aż dotknie kości, rejestruje 160, 2 do 2 1/2 godziny. Tusza namiotowa z folią po 45 minutach, aby pancetta nie poparzyła się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Podgrzać 1 łyżkę. olej rzepakowy, w międzyczasie, w 12-in.- szeroka patelnia z co najmniej 2-w. boki lub w szerokim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
9
Dodać nogi indyka i uda, skóra w dół, w jednej warstwie i niech gotować niezakłócony, aż skóra jest głęboko złoty kolor, 8 do 10 protokół. Odwróć i brązowy 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
10
Połóż nogi i uda indyka na talerzu. Zmniejszyć ciepło do średniego i wylać wszystko, ale 1 łyżka. tłuszcz z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj marchew, seler, cebula, i podroby, Jeśli za pomocą, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie i lekko rumiane, 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
12
Dodaj liść laurowy. Powrót nogi i uda (i soki) do patelni, skóra do góry, i wlać tyle bulionu, aby dostać się w połowie indyka. Przykryj patelnię; zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszą część uda rejestruje 160, 50 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
13
Nogi i uda przełożyć na obramowaną blachę do pieczenia, skórkę do góry; przykryć folią. Odcedzić zapas przez drobno oczkowane sito, odrzucając ciała stałe i używać do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SitoSito
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Wyjmij indyka z piekarnika i pozostaw 20 minut. W międzyczasie umieść górny stojak z powrotem w piekarniku, zwiększ ciepło do pieczenia i pieczenia nóg i ud, aż skóra będzie chrupiąca, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Przełożyć na rozgrzany talerz.
16
Wytnij każdą połowę piersi z tuszy w jednym kawałku, krojąc po obu stronach mostka i jak najbliżej kości. Wykonaj poziome cięcie tuż nad stawem Skrzydłowym, aby uwolnić dolną część każdej połowy piersi; następnie odetnij skrzydła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
KościKości
17
Przełożyć mięso na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn