Indyk Tonnato (Włoski indyk na zimno w sosie z tuńczyka)

Indyk Tonnato (Włoski indyk na zimno w sosie z tuńczyka)
Przepis Turkey Tonnato (włoski zimny indyk w sosie z tuńczyka) jest gotowy w około 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje $10.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 1342 kalorii, 177g białka, oraz 67 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, marynowane kapary, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubi ten sos. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk Tonnato (Indyk Z Sosem Z Tuńczyka), Kotlety z indyka z Prosciutto i sosem kaparowym, oraz Turcja Tonnato dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ugotować indyka, włóż wszystko do dużej patelni i przytul steki z indyka.Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 40 minut, obracając raz lub dwa razy na małym ogniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w bulionie i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu (jeszcze w bulionie) można to zrobić w ciągu dnia before.No na więcej niż 2 godziny przed podaniem wyjąć indyka z bulionu i osuszyć na papierowych ręcznikach, przecedzić bulion przez sito do miski i wyrzucić warzywa i zioła.Ułóż suchego indyka na półmisku w zgrabny, lekko nakładający się sposób.Zrobić sos (można również zrobić dzień wcześniej), wkładając wszystko do blendera lub robota kuchennego oprócz bulionu. Dokładnie zmiksować i stopniowo dodawać bulion, aż sos będzie miał konsystencję gęstej śmietany.Starannie zalać indyka i udekorować oliwkami kaparami i pietruszką i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serwowania nie dłużej niż 2 godziny.Wyśmienite.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedynczy KremPojedynczy Krem
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn