Indyk suszony cukrem i przyprawami
Indyk z cukrem i przyprawami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 582 kalorie, 84g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz zmielone goździki, dodatkowy bulion z kurczaka, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest dobre. Podobne przepisy to Indyk suszony przyprawami, Indyk suszony brązowym cukrem z sosem jabłkowo-Bourbonowym, oraz Indyk suszony brązowym cukrem w sosie z dzikich grzybów-szalotka.
Instrukcje
Usuń podroby i szyję; spłucz indyka zimną wodą. Pat dry. Wiązać nogi razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Połącz brązowy cukier i 6 kolejnych składników. Potrzyj indyka. Przykryć folią; schłodzić 8 godzin.
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia, piersi bok do góry. Ułóż ćwiartki cebuli wokół Turcji.
Wlać 2 puszki bulionu na dnie patelni.
Piec, luźno przykryty folią, w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny. Odkryć i piec 1 1/2 więcej godzin lub do mięsa termometr rejestruje 18
(W razie potrzeby przykryć folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.)
Usunąć cebulę; wyrzucić, zastrzegając kapiele patelni.
Odstawić indyka na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Połączyć kapiące patelni i tyle bulionu z kurczaka, aby równa 2 szklanki w rondlu na średnim ogniu.
Ubić w mące i gotować, ubijając stale, 5 minut lub aż zgęstnieje.
Dekorować, w razie potrzeby.