Indyk Pieczony Podstawowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Podstawowy pieczony indyk może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 795 kalorii, 105g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz pieprz, oliwa z oliwek, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wifo Pot Roast-Podstawowe Jedzenie Komfortowe, Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką, oraz Podstawowy Pieczony Indyk.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 F. opłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz go ręcznikami papierowymi.
Umieść skrzydła pod ciałem. W razie potrzeby, związać pałeczki razem za pomocą sznurka kuchennego.
Umieść marchew, seler i cebulę na metalowej patelni.
Przełożyć indyka do drucianego stojaka i ułożyć na warzywach.
Skrop skórę masłem lub olejem i za pomocą palców równomiernie rozprowadzić. Doprawić solą i pieprzem. Pieczeń indyka, odkryte, aż zbrązowieje, 30 do 45 minut.
Dodaj 1 szklankę zimnej wody do patelni. Indyka luźno przykryć folią. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 F. piecz, aż termometr włożony do uda zarejestruje 180 F, łącznie około 2 godzin.
Pozostaw indyka na co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem.
Udekoruj pomarańczowymi klinami i pietruszką lub liśćmi selera (jeśli używasz). Jeśli robisz SOS, Rezerwuj soki na patelni.Wskazówka: do rzeczy czy nie do rzeczy? Najbezpieczniejszym miejscem do pieczenia farszu jest naczynie, mówi Diane Van, kierownik infolinii Departamentu Rolnictwa USA ds. mięsa i drobiu. Jeśli wolisz dodatkowy smak, który pochodzi z gotowania go w indyku, pozostaw go w piekarniku, aż środek farszu zarejestruje 165 F.