Indyk Pieczony Podstawowy

Indyk Pieczony Podstawowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Podstawowy pieczony indyk może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 795 kalorii, 105g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz pieprz, oliwa z oliwek, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wifo Pot Roast-Podstawowe Jedzenie Komfortowe, Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką, oraz Podstawowy Pieczony Indyk.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 F. opłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz go ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść skrzydła pod ciałem. W razie potrzeby, związać pałeczki razem za pomocą sznurka kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
3
Umieść marchew, seler i cebulę na metalowej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Przełożyć indyka do drucianego stojaka i ułożyć na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
5
Skrop skórę masłem lub olejem i za pomocą palców równomiernie rozprowadzić. Doprawić solą i pieprzem. Pieczeń indyka, odkryte, aż zbrązowieje, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodaj 1 szklankę zimnej wody do patelni. Indyka luźno przykryć folią. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 F. piecz, aż termometr włożony do uda zarejestruje 180 F, łącznie około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Pozostaw indyka na co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
8
Udekoruj pomarańczowymi klinami i pietruszką lub liśćmi selera (jeśli używasz). Jeśli robisz SOS, Rezerwuj soki na patelni.Wskazówka: do rzeczy czy nie do rzeczy? Najbezpieczniejszym miejscem do pieczenia farszu jest naczynie, mówi Diane Van, kierownik infolinii Departamentu Rolnictwa USA ds. mięsa i drobiu. Jeśli wolisz dodatkowy smak, który pochodzi z gotowania go w indyku, pozostaw go w piekarniku, aż środek farszu zarejestruje 165 F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście SeleraLiście Selera
FarszFarsz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MięsoMięso
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn