Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem

Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem
Przepis Turcja Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem może zaspokoić Japońskie pragnienie w około 9 godzin. Jedna porcja zawiera 994 kalorie, 84g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 3,74 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, olej sezamowy, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ramen Z Indyka, Miso Ramen Z Turcją, oraz Ramen z wędzonym bulionem z indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kości indyka i pałeczki lub uda w dużym garnku i przykryj zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Umieścić na palniku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Zdjąć z ognia, jak tylko osiągnie wrzenia.
4
Podczas gdy garnek jest ogrzewanie, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w średnim żeliwnym lub nieprzywierającym patelni na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodaj cebulę, 12 ząbków czosnku i imbir. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż głęboko zwęglone na większości stron, o 15 minut w sumie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Gdy garnek się zagotuje, wylej wodę do odpływu. Dokładnie umyć wszystkie kości i mięso pod zimną bieżącą wodą, usuwając wszelkie kawałki ciemnego szpiku lub skrzepniętej krwi. Kości powinny być jednolicie szare / białe po ich szorowaniu. Mięso należy lekko opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Powrót indyka do garnka wraz ze zwęglonymi warzywami, porami, białkami szalotki i grzybami. Dopełnij zimną wodą. Doprowadzić do toczącego się wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając wszelkie pojawiające się szumowiny (powinno to przestać pojawiać się w ciągu pierwszych 20 minut). Użyj czystej gąbki lub wilgotnych ręczników papierowych, aby wytrzeć i czarne lub szare szumowiny z okolic krawędzi garnka. Zmniejsz ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu i umieść ciężką pokrywę na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Gdy pokrywa jest włączona, sprawdź garnek po 15 minutach. Powinien być w powolnym wrzeniu. Jeśli nie, zwiększ lub zmniejsz ciepło, aby dostosować prędkość wrzenia. Bulion gotować, aż nogi indyka / pałeczki ares całkowicie miękkie, około 3 godzin. Ostrożnie wyjmij nogi indyka / pałeczki za pomocą szczelinowej szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Przenieść do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce do momentu
10
Powrót pokrywkę do garnka i kontynuować gotowanie, aż bulion jest nieprzezroczysty o konsystencji jasnego kremu, około 3 do 5 godzin dłużej, uzupełniając w razie potrzeby, aby utrzymać kości zanurzone przez cały czas. Jeśli musisz pozostawić garnek bez nadzoru przez dłuższy czas, uzupełnij garnek i zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia, gdy cię nie będzie. Wróć do wrzenia po powrocie i kontynuuj gotowanie, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasny KremJasny Krem
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Gdy bulion jest gotowy, gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 ćwiartek. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do czystego garnka. Wyrzucić ciała stałe. Aby uzyskać jeszcze czystszą zupę, przecedzić ponownie przez chinois lub drobny sitko siatkowe wyłożone kilkoma warstwami ściereczki serowej. Odtłuścić płynny tłuszcz z góry kadzi i wyrzucić. Wróć do średniego garnka na płycie kuchennej i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
ChochlaChochla
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Do bulionu ubić pastę miso i tahini. Zetrzeć ząbki czosnku i ubić na bulionie. Doprawić do smaku solą i / lub sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
MisoMiso
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
TahiniTahini
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Mięso z indyka zbieramy z nóg indyka i drobno rozdrabniamy ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
14
Umieść na patelni żeliwnej lub nieprzywierającej i podgrzej na średnim ogniu. Gotować, przewracając i rozbijając mięso od czasu do czasu, aż chrupiące i rumiane na całym. Doprawić do smaku solą i przelać do miski. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
15
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju na dużej patelni na dużym ogniu, aż lekko do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
16
Dodaj liście brukselki. Doprawić do smaku solą i gotować, często podrzucając, aż do jasnozielonego i zwęglonego w miejscach, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
(duża Tuba)(duża Tuba)
17
Przełożyć do miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
18
Makaron ramen ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
19
Odcedzić i przenieść do poszczególnych misek do serwowania. Top z bulionem, liście brukselki, plastry zieleni szalotki, rozdrobniony indyk, i jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
20
Skropić maju lub prażonym olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
21
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn