Indyk Cajun z farszem ryżowym
Indyk Cajun z brudnym ryżowym farszem wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 70g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z moich przepisów wymaga brudny - ryż farsz, sól, bez dodatku soli przyprawy cajun, i indyka. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak A la Cajun dirty rice, Cajun Dirty Rice, oraz Cajun Dirty Rice.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Wcierać przyprawę Cajun i sól pod rozluźnioną skórę i posypać jamą ciała. Wiązać końce nóg sznurkiem. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania lub na stojaku ustawionym na płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 350 przez 2 i pół godziny lub aż termometr zarejestruje 18
(Przykryj indyka luźno folią, jeśli zrobi się zbyt brązowy.)
Wyjąć indyka z piekarnika. Przykryć luźno folią; odstawić na 10 minut przed wyrzeźbieniem. Wyrzucić skórę.
Podawać z farszem ryżowym.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki i gałązkami rozmarynu.