Indyk Cajun z farszem ryżowym

Indyk Cajun z farszem ryżowym
Indyk Cajun z brudnym ryżowym farszem wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 70g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z moich przepisów wymaga brudny - ryż farsz, sól, bez dodatku soli przyprawy cajun, i indyka. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak A la Cajun dirty rice, Cajun Dirty Rice, oraz Cajun Dirty Rice.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Wcierać przyprawę Cajun i sól pod rozluźnioną skórę i posypać jamą ciała. Wiązać końce nóg sznurkiem. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
MięsoMięso
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania lub na stojaku ustawionym na płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
4
Piec w temperaturze 350 przez 2 i pół godziny lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
5
(Przykryj indyka luźno folią, jeśli zrobi się zbyt brązowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Wyjąć indyka z piekarnika. Przykryć luźno folią; odstawić na 10 minut przed wyrzeźbieniem. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
7
Podawać z farszem ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
RyżRyż
8
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki i gałązkami rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn